aanmelden
NAMM 2020 beursnieuws - Orange
Orange The Little Bass Thing en Little Butler
Merknieuws 07-01-2020 18:58
Op NAMM 2020 lanceerde Orange The Little Bass Thing en Little Butler. Lees onze beschrijving en bekijk de video die we op de NAMM Show maakten.
Orange The Little Bass Thing
De huidige basmarkt wordt vrijwel gedomineerd door compacte en lichte basversterkers die met gemak 500 watt aan vermogen leveren (denk aan Aguilar, TC Electronic en Markbass). Ook Orange heeft op dit gebied een nieuw speeltje ontwikkeld met de kenmerkende sound die wij van het merk gewend zijn. The Little Bass Thing is een klasse-D 500 watt versterker met een solid-state voorversterker en weegt rond de drie kilo.

Het apparaat heeft een apart instelbare parametrische mid-control om een veelzijdige sound te maken die jou bevalt. Daarnaast zit er nog een handige compressor ingebouwd die je met behulp van (een apart verkrijgbare) pedaal kan aan-en uitzetten. De compressor is speciaal voor bas ontworpen om een warme sound te krijgen en verder zit er nog een fx-loop in, een gebalanceerde DI output en een -6dB knop voor actieve bassen.

The Bass Butler
Een echte Bi-Amp in de vorm van een pedaal? Nu kan het! The Bass Butler is een stombox met twee verschillende kanalen: een 'clean' kanaal wat altijd aan is en gebruikt kan worden voor compressie, volume hoog en laag. De DI output heeft een cab-simulatie voor het klassieke geluid.
Daarnaast is er nog een 'dirty' kanaal met vijf knoppen voor volume, laag, mid, bas en gain die je kunt bedienen met een voetschakeleaar. Hiermee kun je je sound heerlijk smerig laten klinken.

Beide kanalen hebben hun eigen XLR uitgang en je kunt het ook nog aansluiten op je versterker waardoor je op het podium een apart geluid kunt maken als deze voor de zaal te...vies is. Kortom, iedereen tevreden!

Website Orange

Website High Tech Distribution