aanmelden
Phil Jones Bass naar W-Music
En PJB lanceert de Micro 7
Merknieuws 04-04-2019 12:22
Phil Jones Bass, afgekort tot PJB, lanceert met de Micro 7 een nieuwe, ultracompacte basversterker. Het merk maakte eveneens bekend dat W-Music de nieuwe distributeur is voor de Benelux.

W-Music Distribution is het moederbedrijf van Warwick en Framus. Het enorme bedrijf distribueert vele merken in vele Europese landen en voor Nederland en België doen ze onder meer de pedalen van Death By Audio, Neunaber en EWS, de snaren van GHS, de (bas)ukeleles van Kala en U-Bass, elementen en elektronica van Seymour Duncan en natuurlijk alle RockBags, RockBoards, RockCases, RockCables, RockStands en zo ongeveer ieder accessoire waar 'Rock' voor staat. Op de NAMM show in Anaheim bereikten ze een overeenkomst met PJB voor de distributie in de lage landen.

Phil Jones
Phil Jones is in 1954 in Londen geboren en als tiener bouwde hij al zijn eigen basversterking. Hij is een ambitieuze muzikant, maar ook een elektronisch ingenieur, gespecialiseerd in geluid en hij werkte voor een groot aantal hi-fi- en pro audio-bedrijven. Vele malen was hij pionier op het gebied van nieuwe technieken, die later een standaard werden. Denk aan het gebruik van subwoofers in geluidssystemen, ferro-fluid technologie in PA compressie of 5″-speakers voor basversterkers. Sinds 2002 focust Phil zich op het instrument dat hij speelt. Zijn 'hi-fi-basversterkers' worden ontwikkeld in St. Louis, Missouri – maar voor de fabricage heeft Phil zijn eigen, exclusieve faciliteit in China opgezet waar alle componenten geproduceerd worden.Micro 7
De nieuwste combo heet de Micro 7. Het kleine ding heeft één kanaal, levert 50W via een 7"-speaker en een 3"-tweeter. Achterop is een baspoort geplaatst. Het formaat is ongeveer 29x25x25 cm met een gewicht van 7kg. De knoppen vind je bovenop, met twee beschermede beugels aan de zijdes. Van links naar rechts zien we de jackinput, een clip-indocator, een schakelaar voor mute/actief/passief, een 3-band EQ, mastervolume, een bediening vor het niveau van de AUX-ingang, een lijnuitgang, een hoofdtelefoonuitgang en een aan-/uitschakelaar met LED. De prijs is nog niet bekend.

Video: Michael Albronda laat ons de PJB horen.

PJB-website
W-Music-website