aanmelden
NAMM Beursnieuws Deel 30 Mattisson
Een bas voor Henrik Linder
Merknieuws 11-02-2019 16:22
Henrik Linder van Dirty Loops was de laatste jaren een van de smaakmakers in basland. We horen momenteel weinig van hem en zijn band, maar dat kan ook betekenen dat de heren in de studio met mooie dingen bezig zijn. Dan maar wat aandacht voor zijn signature-bas

Het is geen nieuws, want de bas is er al even, maar het is ons waarschijnlijk al een paar jaar ontgaan. Foei, maar daarom melden we het nu alsnog. Het Zweede Mattisson was verstopt onder in de kelder van de NAMM, tussen alle 'maffe' merken en misschien was het daarom dat we nu pas kennismaakten met het merk en de bas. Henrik zelf stond natuurlijk ooit al in het magazine.

De Mattisson Series IV Henrik Linder Signature is een luxe single cut, dat bijna tienduizend euro kost. Maar dan krijg je ook wat. De geheel met de hand gemaakte boetiekbas komt met een berken-top en esdoorn toets of met een toets en top van wengé. Er is een ramp tussen halselement en hals, de eigen elektronica van Mattisson en EMG-TW-elementen. 

Bijzonder aan de zessnaar zijn de True Temperament Frets. 'Onze' Jay-Tee Teterissa heeft ze op zijn Marleaux en wil nooit meer zonder. Via deze link lees je meer over dit fretsysteem.

Hieronder zie je een video met info over de Series IV Henrik Linder:Mattisson-website