aanmelden
NAMM Beursnieuws Deel 28 TC Electronic
Een chorus die je gewoon wilt hebben
Merknieuws 04-02-2019 11:19
Tijdens de GuitCon in Markneukirchen, afgelopen oktober, zagen we het prototype al en we werden verliefd op het uiterlijk van dit ding. Uw hoofdredacteur is niet zo'n fan van de typische jaren tachtig-sound, maaar komt er dan toch een chorus op zijn plankje? Enter de June-60 van TC Electronic.

Op de NAMM-show, de grootste muziekinstrumentenbeurs ter wereld, lanceerde TC Electronic een nieuw choruspedaal, dat voor gitaar, synth en bas te gebruiken is. Het is echter nog even wachten op basfilmpjes. Ongetwijfeld komen er snel wat fretloze Pino-lijnen op YouTube.

De June-60, zoals de chorus heet, is qua uiterlijk, naam en geluid natuurlijk gebaseerd op de legendarische Juno-60 synthesizer. De June-60 geeft zijn geluid met slechts een paar knoppen. Natuurlijk is er een aan-/uit-knop en een kleine Höfner-/Jaguar-achtig schuifje om het pedaal in stereo-of mono-modus te gebruiken. Dan zijn er twee grote gele knoppen, net als op de orgininele synth. Knop I geeft een langzame, rijk klinkende chorus, terwijl knop II een snellere en bredere variant geeft. Je kunt ze ook allebei indrukken, waarbij de twee golfvormen vechten om een plekje en zo wat maffe sounds geven.Het mooiste is de prijs: de June-60 kost ongeveer vijf tientjes en daarmee is het een leuk hebbeding, ook als je niet vaak chorus gebruikt.

Met gitaar klinkt ie zo:TC Electronic-website