aanmelden
NAMM Beursnieuws Deel 26 Epiphone
Nieuwe Amerikaanse Epiphones
Merknieuws 29-01-2019 19:57
Op de winter-NAMM hoorden we alweer nieuws van de summer-NAMM, die komende zomer in Nashville plaatsvindt. Van de nieuwe topmensen van Gibson hoorden we mooi Epiphone-nieuws.

Gibson was met een enorme booth aanwezig op de NAMM en de nieuwe topmensen namen de tijd om ons te woord te staan. Zo hoorden we dat de regelingen voor dealers beter worden. Doordat nog maar een paar winkeliers Gibson verkopen, zie je ook bijna geen Epiphones meer. Naast dat je vanaf nu veel makkelijker Gibson-dealer kunt worden, kun je dat ook alleen voor Epiphone.

De heren, casual in spijkerbroek en leren jasjes, gaven ons nog een primeur. Tijdens de zomer-NAMM in Nashville zal Epiphone enkele Amerikaanse modellen lanceren. In ieder geval komt de halfholle Rivoli terug - de Epi-versie van de Gibson EB2 - en er komt een solid body-bas. Dat moet of een Newport zijn, of een Embassy. Beide modellen hebben een geheel eigen bodyvorm. De Newport deelt de elementen met de Gibson EB3 en de Embassy heeft Thunderbird-elementen. We zijn benieuwd!


Foto: op de hoofdfoto zie je een vintage Rivoli en hierboven een originele Embassy.

Epiphone-website