Harley Benton Block-800B

Veel vermogen voor weinig geld

Merknieuws 14-10-2018 12:48

Veel basversterkerbouwers zullen zich achter de oren krabben bij het zien van de nieuwe bastop van Harley Benton. Thomann's huismerk komt met een compacte, 800W bastop voor een zeer scherpe prijs.

Music Store heeft Jack & Danny, Bax heeft Devine en Thomann heeft Harley Benton. Deze huismerken bieden vaak zeer betaalbare instapmodellen, waarbij je soms zelfs ziet dat ze in dezelfde fabriek gemaakt zijn als duurdere voorbeelden. Thomann gaat steeds meer de strijd aan met grote merken, door iets duurdere of meer luxe modellen aan te bieden en de nieuwe Block-800B kan wel eens zeer succesvol worden.



De Block-800B is een compacte, lichte, versterker van Thomann's huismerk Harley Benton. Het is niet zo klein als de Trace Elliot ELF of diverse modellen van Markbass, maar nog steeds compact te noemen.







Het levert 800W op 4 Ohm en de Harley Benton haalt dit vermogen uit een Klasse-D ICE-eindtrap. Deze versterkermodule zien we ook terug in diverse veel duurdere versterkers. De eenvoudig, maar stijlvol vormgegeven top heeft verder een 4-band equalizer, een regelbare compressor en een DI-uitgang, met de keuze of je je signaal van voor of na de EQ naar de mengtafel wilt sturen. Er is een schakelaar voor actieve of passieve bassen, een mute, een tuner-uitgang, een FX-loop en voorop vind je de ingang voor een mp3-speler en de uitgang voor een koptelefoon. 

Het geheel meet 24x25x9cm en weegt nog geen 3kg. De prijs van €299,- is gerust zeer scherp te worden. 

Thomann-website

zoeken
zoeken