NAMM-nieuws

Veel nieuws van Ibanez

Merknieuws 03-01-2018 11:10

Ibanez heeft diverse nieuwtjes op de stand op de NAMM. De belangrijkste is de allereerste elektrische contrabas van het Japanse merk.

Ibanez komt met veel nieuwe producten naar de NAMM-show. Vanaf 25 januari zijn we op de beursvloer in LA aanwezig en dan zullen we uitgebreid op de nieuwe bassen van het merk terugkomen. We lichten alvast een tipje van de sluier op.

Qua basgitaren komt Ibanez met een vernieuwde Volo 33. Deze vijfsnarige bas heeft een mensuur van 33" en het valt op omdat het geen lage B als vijfde snaar heeft, maar een hoge C. De vernieuwde Volo is slanker en sierlijker. De SR-5 en SR-6 - met waaierfrets - zijn vernieuwd en de Premium SR wordt nu geleverd met enkele mooie topjes.

Het meest bijzondere nieuws is een product met de prachtige en fantasierijke naam UB804-MOB. Het is de allereerste elektrische contrabas van Ibanez! Bijzonder is dat de bas een mensuur heeft van 34" - gelijk aan een elektrische bas dus. We kennen dit idee van onder meer NS Design en het is de bedoeling om de overstap naar de staande bas makkelijker te maken voor 'normale' bassisten.

De UN804-MOB wordt geleverd met een ingebouwd piezo-elementsysteem en een stevige tas waarin bas, standaard en niet meegeleverde strijkstok vervoerd kunnen worden. De standaard wordt wel meegeeverd en dit is een zeer stevig exemplaar dat gemaakt wordt door drummerk Tama. Dat klinkt even vreemd, maar Tama en Ibanez zijn onderdeel van hetzelfde concern.

Ibanez-website

zoeken
zoeken