De Bassist 53 is uit! Zomernummer 2020

Met onder meer Marko Hietala, Drew McConnell, Victor Brandt, Sire, Orange, Vox, Gretsch en Fender Custom Shop

Muzieknieuws 16-07-2020 15:07

Het zomernummer van De Bassist is uit! In dit nummer onder meer interviews met Marko Hietala van Nightwish, Vincent van Trigt van de Fender Custom Shop, Drew McConnell van Liam Gallagher, Victor Brandt van Dimmu Borgir, tests van Orange Little Bass Thing, twee futuristische Vox-bassen, een 2nd Generation Sire, een zessnarige Gretsch, een luxe en uitgebreide Cort en een akoestische Esteve, en natuurlijk workshops, nieuws en twee mooie specials: Galli Strings en een Thuiszittersspecial.

De Bassist 53 staat weer boordevol fijne artikelen voor bassisten.

Nederland kent vele bekende basgitaarbouwers, maar Vincent van Trigt is waarschijnlijk niet de eerste die je noemt. Toch bouwt hij voor de groten der aarde: sinds eind 2019 is hij namelijk Master Builder bij de Fender Custom Shop in Corona, Californië.


Foto: een meesterwerkje van Vince.

Floor Jansen werd door het tv-programma Beste Zanger en een paar bijzondere duetten opeens een 'household name'. De concert van het Finse Nightwish - waar zij natuurlijk de zangeres van is - verkochten opeens uit. Voor ons dus een goede reden om Marko Hietala weer eens te spreken over zijn rol in de band en zijn bijzondere instrumenten.


Foto: Marko Hietala denkt hard na: waar had ik mijn bas ook alweer neergezet?

En dan nog een metalbassist? Jazeker! Maar eentje die veel goede tips heet voor elke bassist in elk genre: Victor Brandt. Hij vertelt niet alleen over zijn nieuwe Sandberg-bas, maar ook over het geheim van zijn succes als bandlid van Entombed en Dimmu Borgir.

Drew McConnell speelde jarenlang in Babyshambles, van enfant terrible en Libertines-man Pete Doherty. Hij houdt vast van moeilijke frontmannen, want tegenwoordig zorgt hij voor de lage tonen bij Liam Gallagher. Het optreden op Lowlands gaat natuurlijk niet door, maar we spraken hem nog nét bij een optreden van Liam in Amsterdam.

Als bassist kan je wel eens een tijdje niet optreden. Misschien is je zanger solo gegaan, zit je band in de studio, ben je even bandloos, is er een zombie apocalyps of nog onwaarschinlijker: een wereldwijde pandemie. Pagina na pagina geven we je - speciaal voor zulke momenten - workshops, youtubetips, tips voor onderhoud aan je instrumenten, tips voor spullen, maar je kan ook de challenge van Joey Vos aangaan en wereldberoemd worden!


Foto: Bas Nuiver klust zelf graag aan bassen en jij kan dat ook!

Vroeger, voor maart 2012, kon je gewoon met een vliegtuig naar een ander land, zonder mondkapje, en daar lekker eten. In ons geval was dat pizza, spaghetti, weggespoeld met een verse Espresso. En toen we toch in Italië waren besloten we GR Bass in Monopoli - zie DB52 - en Galli Strings in Napels. Daarover schrijven we dit keer.

En dat zijn er nog tests van onder meer de Orange Little Bass Thing, twee futuristische Vox-bassen, een 2nd Generation Sire, een zessnarige Gretsch, een luxe en uitgebreide Cort en een akoestische Esteve.


Foto: is deze Vox ontwikkeld door het F1-team van Ferrari?

We spraken Emilie Blom - van The Scene - over haar favoriete basplaat, we bekeken de bas van Duck Dunn, Nino Kattenberg is deze keer ons talent en er is nieuws, er zijn workshops en veel, veel meer!

De Bassist #53 ligt in de tijdschriftwinkel in Nederland en België tot half augustus 2020.

Je kan De Bassist ook los voor € 7,90 bij ons bestellen. We sturen 'm op zonder verzendkosten. Klik hier. 

Of kies voor de nóg betere aanbieding: neem een proefabonnement voor € 11,90. Dan krijg je twee edities thuisgestuurd, zonder verplichtingen.Klik hier

Je kan De Bassist ook digitaal lezen, op tablets en smartphones. Voor maar € 3,99. Klik hier

Klik hier om al onze aanbiedingen te zien

zoeken
zoeken