Sire P10

Nieuwe versie Precision bas Sire.

Merknieuws 13-05-2020 09:58

Sire brengt dit jaar veel nieuwe modellen uit met veel updates vergeleken met de vorige modellen waaronder de nieuwe Precision.

Sire bassen staan inmiddels overal en elke muziekwinkel heeft er wel eentje liggen. Voor 2020 werden ontzettend veel nieuwe modellen aangekondigt waaronder de shortscale U5 en de passieve V5. Het Precision model heeft ook een flinke upgrade gekregen en heet de P10.

De P10 is een upgrade van de P7 die al eerder in de Bassist onder de loep werd genomen. Hij is gebaseerd op de V10 en kan gezien worden als een high-end model van de P7. Qua looks ziet het er prachtig uit met een gevlamde esdoorn nek en een laag gevlamde esdoorn over een moerassen body. En met gevlamd bedoelen we dat letterlijk, het hout wordt namelijk gedroogd tot temperaturen boven de 300 graden zodat al het vocht uit het hout is verdwenen.

De bassen hebben Marcus Premium Revolution elementen met de Marcus Heritage 3-voorversterker. De knoppen (inmiddels voorzien van een aluminium laag) zijn voor volume, toon, pick-up blend, treble, mid met een mid-frequentie knop, bas en natuurlijk de passief/actief knop. Verder zit er een Marcus Miller Heavy brug op en open stemmechanieken.

De bas is verkrijgbaar in vier en vijfsnarige versies in de kleuren Natural en Tobacco Sunburst. De bas wordt in juni verwacht (hou rekening met het corona-virus) en kost ongeveer $1499.

Website Sire

Importeur The Music Alliance

zoeken
zoeken