aanmelden
Nieuwe songs van Wies - in Aquarium Sessions
Exclusief live op de redactie van De Bassist!
De Bassist + 24-12-2019 09:12
Wies kwam, zag en overwon, zonder een nummer uit te hebben gebracht. Inmiddels is de eerste single Megahit op 3FM geweest, maar zonder veroverden ze al een plek in de Popronde en ze wonnen de Amsterdamse Popprijs en de Grote Prijs van Nederland. Op 18 januari staan ze bovendien op Noorderslag. Er is nu eindelijk meer muziek en dat werd opgenomen op onze eigen redactie! Natuurlijk deden we een interview met het trio.

Foto's: Fred van Diem

In De Bassist 51, januari - maart 2020, lees je een interview met alle leden van Wies. Zangeres/gitarist Jeanne begon immers ooit als bassist, dus ze hoort er helemaal bij in 'De Bassist'. En wat is een ritmesectie zonder drummer?

Speciaal voor onze Aquarium Sessions - meer info daarover vind je onderaan dit artikel - speelden ze hun single en drie nieuwe songs. DB-hoofdredacteur Chris Dekker interviewde het drietal en dit alles zie je hieronder. 


Tobias Kolk 

Allereerst speelde de band de single Soms Is Het Te Laat:Daarna was Zo Gek Toch Niet aan de beurt:Wies. Je wilt toch gewoon dat het je maten zijn? Of is het 'maats'. Nouja, luister naar het nummer:En tot slot de song 'Wat is Er Misgegaan?'

En bekijk de video met de integrale versie van het interview door Chris Dekker met de drie muzikanten van Wies:

Jeanne Rouwendaal, lead vocal en gitaar
Tobias Kolk, bas en backing vocals
Jasper Meurs, drums, keys, backing vocals
facebook/com/hetiseenwies

De Bassist met Het interview met Wies ligt in de tijdschriftwinkel in Nederland en België tot half maart 2020.

Je kan De Bassist ook los voor € 7,90 bij ons bestellen. We sturen 'm op zonder verzendkosten. Klik hier. 

Of kies voor de nóg betere aanbieding: neem een proefabonnement voor € 11,90. Dan krijg je twee edities thuisgestuurd, zonder verplichtingen.Klik hier

Je kan De Bassist ook digitaal lezen, op tablets en smartphones. Voor maar € 3,99.Klik hier

Klik hier om al onze aanbiedingen te zien


Aguarium Sessions

Onze redactie houdt kantoor in muziekmakerscentrum Q-Factory in Amsterdam. In het redactiekantoor is er een kleine ruimte die vanwege de grote ramen bekend staat als ‘het aquarium’. In die karakteristieke ruimte organiseren we regelmatig de Aquarium Sessions: miniconcerten, video-interviews en tutorials met interessante muzikanten.

Bekijk op ons YouTube-kanaal Aquarium Sessions de miniconcerten van Ethan Johns With The Black Eyed DogsTyler RamseySons of het EastEagle-Eye CherryJett Rebel en Emily Wolfe, die onlangs bij ons boeiende akoestische miniconcerten gaven. We hebben ook drie interviews op video gezet en gepubliceerd: Samantha FishJared James Nichols en Jeff Berlin. En bekijk ook de Silent Recording-tutorial die we maakten met Kevin Storm.

BEKIJK HET OP YOUTUBE!
Abonneer je op ons Aquarium Sessions YouTube-kanaal en blijf op de hoogte van nieuwe sessies: www.youtube.com/c/aquariumsessions