aanmelden
Release van de Week: Duff McKagan - Tenderness
Vandaag verschenen - 31 mei 2019
Muzieknieuws 31-05-2019 06:05
Duff McKagan komt vandaag uit met zijn nieuwe album Tenderness. Het is inmiddels zijn derde album als soloartiest. De vorige plaat van de Guns n' Roses bassist is Beautiful Disease, die alweer twintig jaar oud is.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De Gitarist-redactie pikt er elke week een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

Het album is niet wat we van de bassist gewend zijn. In plaats van stevige punk of bluesy hardrock laat hij een sound horen die we nog niet eerder van hem gehoord hebben, americana met een sterk countrygehalte. Hij heeft het album dan ook opgenomen met de hulp van Shooter Jennings, de zoon van countrymuzikanten Waylon Jennings en Jessi Colter.

Beluister hieronder de titeltrack van het album:

Productie
Duff en Shooter begonnen in maart 2018 met het maken van het album vanuit Station House Studios in Echo Park, CA, waar ze de tracks schreven en opnamen. Dit deden ze tussen de tour van Guns N' Roses en de release van Jennings’ album, Shooter, door.

‘Voordat ik aan dit project begon, is er me vaak gevraagd of ik een boek wilde schrijven over mijn ervaring van de twee en een half jaar durende Guns N’ Roses Not In This Lifetime tour’, vertelt Duff. ‘Hoewel ik het een geweldige ervaring vond, besloot ik dat het beter geschikt was voor een album. Het liefdesverdriet, de woede, de angst, de verwarring en de verdeeldheid die ik heb meegemaakt terwijl we over de wereld reisden dwongen mij om dit te uitten in muziek.’

McKagan vertelt over de samenwerking met Jennings: Shooter is simpelweg briljant en het lijkt wel of hij een eindeloze muziekcatalogus in zijn hoofd heeft. Hij had vanaf dag 1 al vertrouwen in dit album, en dat gaf mij dan weer de energie om ermee door te gaan. Shooter kan, althans zo lijkt het, elk muziekinstrument bespelen. In plaats dat hij me daarmee intimideerde, werkt hij op zo’n manier dat ik me altijd op mijn gemak voelde. Hij maakte me een betere akoestische gitarist en zorgde ervoor dat ik me comfortabeler voelde tijdens het zingen. Zijn vermogen om echte en authentieke geluiden in de studio te krijgen is ongeëvenaard en het maken van deze plaat was een van de meest inspirerende muzikale ervaringen van mijn carrière.’

 

Op 24 augustus is de bassist te zien op het Once In A Blue Moon Festival in Amstelveen.

Beluister hieronder het gehele album: