Release van de Week: Balthazar - Sand

Vandaag verschenen - 26 februari

Muzieknieuws 26-02-2021 10:04

De nieuwe van Balthazar is uit. Als een van de grootste, populairste en bekendste bands van Vlaanderen met een nieuw album komt, dan vinden wij dat een Release van de Week waard!

Sand van Balthazar is uit en zoals het anno 2021 hoort, is het album te streamen, te downloaden en het is fysiek verkrijgbaar op gekleurd vinyl, cd en cassette. Er kwamen al wat coole video's uit, waaronder deze. Zei iemand 'Sabotage'?



Bassist Simon Casier was tweemaal bij ons te gast. Eenmaal met een interview in het magazine en eenmaal bij Basgasten. Beide vind je via deze link.

Sand klinkt weer als vanouds, waarbij donkere disco wordt vermengd met duistere rock en '70s pop. De plaat is door de bandleden onderling op afstand gemaakt en de vele computerdrums en bass-synths worden mooi afgewisseld met blazers, ouderwetse koortjes, lekkere baslijntjes en mooie teksten. Het is niet het meest spannende album van de band, maar de kwaliteit is consistent.



Er is nog een leuk Nederlands tintje aan het album. De maffe hoes bevat een beeld van de Nederlandse beeldhouwer Margriet van Breevoort. Het heet Homunculus Loxodontus aka The One Who Waits en moet staan voor hoe mensen zich voelen in de wachtkamer van een ziekenhuis.




Het album Sand hoor je hier:

zoeken
zoeken