Beste bassist ter wereld - Pino Palladino

Uitslag van De Bassist Poll 2020

Muzieknieuws 27-12-2020 14:12

In De Bassist 55, januari - maart 2021, lees je de veertien personen en merken die door jullie als winnaar werden verkozen in de allereerste De Bassist Poll. Natuurlijk bestaat de beste en het beste nooit in muziekland, maar de poll is een prachtige graadmeter om te zien wie en wat jullie in het blad willen, welke spullen je graag gebruikt en door welke bassisten je je laat inspireren.

Pino. De eerste keuze van The Who, de Welshman die de groove voor d'Angelo verzorgde en de man die in zijn eentje bij Paul Young voor een hele nieuwe fretloze sound zorgde, die naast die van Jaco kon bestaan. In goed Nederlands: need we say more?


Pino Palladino:
'Het betekent erg veel voor me dat jullie lezers voor me gestemd hebben. Ik heb er altijd enorm van gehouden om in Nederland te spelen. Vanaf de eerste keer in 1975 dat ik er met mijn eerste band Trapper speelde – ik speelde toen nog gitaar – tot de jaren tachtig met Paul Young en meer recente tijden met The Who, D'Angelo en John Mayer. Ik heb altijd het gevoel gehad dat het Nederlandse publiek me echt waardeerde om wat ik doe en dat betekent veel voor me. Het is zeer inspirerend voor me om dit nieuws te horen. Wow! Een grote dan aan alle lezers voor hun steun!'

zoeken
zoeken