aanmelden
Release van de Week: Gorillaz - Song Machine, Season One: Strange Timez
Vandaag verschenen - 23 oktober 2020
Muzieknieuws 23-10-2020 18:10
Als je de Britste virtuele band Gorillaz niet kent, dan leef je al jaren onder een steen. Het project met Damon Albarn - o.a. Blur - als muzikaal brein en Jamie Hewlett als de visuele vader scoorde vele hits en is nu terug met een ambitieus project. Peter Hook doet mee en alleen daarom is het al een terechte Release van de Week.

Song Machine, Season One: Strange Timez – een lekker korte titel – is het zevende album van de virtuele band Gorillaz. Het is deel van het Song Machine project, met allerlei singles en video's – episodes, oftewel afleveringen in Gorillaz-taal – met steeds andere gastmuzikanten. Begin dit jaar kwamen de eerste teasers al op internet, met onder meer 'foto's' en een kort muziekstukje dat de Song Machine Theme Tune heet. Alsof het een soort tv-serie is.

Dit jaar kwamen er telkens afleveringen van de serie uit, samen met een speciale single als eerbetoon aan drummer Tony Allen, die vaak met Damon Albarn werkte, waaronder in zijn band The Good, The Bad & The Queen.

Nu is er dan het gehele album en er is een keur aan bekende gasten, zoals The Cure's Robert Smith, Beck, Joan As A Policewoman, Elton John, onze heldin St. Vincent en Peter Hook. De bassist is te horen op de song Aries, die eerder dit jaar verscheen. Fans van New Order en Joy Division zullen het direct fijn vinden!

De video van Aries:


Het album is net uit, wij gaan hem de komende dagen goed beluisteren en jij kan dat ook via deze link: