aanmelden
Bax Music e-Days online event 22-29 mei - De Bassist-selectie
Livestreams met workshops, Q&A's en demodrops
Muzieknieuws 20-05-2020 18:05
Bax Music organiseert elk jaar in mei een groot event met clinics en concerten. Dat kan nu even niet, dus organiseert Bax - inmiddels 13de op de ranglijst van 's werelds grootste muziekwinkels - een online evenement van vrijdag 22 mei tot en met vrijdag 29 mei: de Bax Music e-Days. Dit alternatief voor de drukbezochte jaarlijkse open dag zal bestaan uit workshops, Q&A's met artiesten en diverse acties. Wij zullen er natuurlijk over berichten, voor, tijdens en na dit event!
 

Bax Music heeft voor de e-Days samenwerking gezocht met een groot aantal professionele muzikanten, dj's, producers en verlichting-experts.

Gedurende het achtdaagse event plaatst Bax Music live-videostreams op kanalen als Facebook en YouTube. Elke dag is er een goed gevuld programma. Alle geïnteresseerden kunnen deelnemen aan uiteenlopende interactieve workshops, Q&A's met artiesten en demodrops. 

Bassisten kunnen dinsdag 26 mei om 20.00u meekijken naar een bass clinic. Marius van Norden (Angel Dust) geeft de clinic en Wouter Zimmerman - de man die uw hoofdredacteur ooit zeer veel over de bas leerde - is de moderator. Wouter is de man achter de 'andere' merken van Fender in de Benelux, zoals Jackson en Gretsch. En... ...je kunt een Jackson winnen.

Via deze link lees je de test die wij eerder over deze Jackson publiceerden.   

Het programma is veelbelovend. Een paar tips alvast!

Zaterdag 23 mei - programma van 13.00-22.00 

14:00 | Live Q&A Draadloze microfoontechniek 
Hoe kun je draadloze microfoons het beste gebruiken? En hoe werkt dit het beste in combinatie met draadloze in-ears? Tijdens deze live Q&A deelt Marc Geerts van Sennheiser zijn tips voor draadloze microfoontechniek en kun je hem al jouw vragen stellen!
Schrijf je hier in voor een reminder voor deze livestream!

20:00 | De perfecte gitaarsounds voor home recordings 
Kom meer te weten over de maakbaarheid van pedal sounds! In deze livestream laat Nashville muzikant Paul Childers je zien hoe je jouw ideale gitaarsounds creëert met behulp van een pedalboard en hoe je deze thuis het beste kunt opnemen in je eigen studio. Hiermee werkt hij voornamelijk met de pedalen van NEXI, maar laat hij je ook zien hoe je gemakkelijk een ander merk op je pedalboard inzet.
Schrijf je hier in voor een reminder voor deze livestream!

Meer programma-items op deze dag vind je op bax-shop.nl/edays 
 

Zondag 24 mei - programma van 14.00-22.00 

14:00 | Live Q&A studiomonitoring en akoestiek 
Goed mixen en masteren valt of staat bij goede monitoring. Hieronder verstaan we alles wat er met het geluid gebeurt tussen de master output van je mixer of daw en je oren. Studiomonitoren kleuren het geluid bijvoorbeeld behoorlijk en de akoestiek van je ruimte nog meer. Weet je niet wat voor speakers je moet kiezen of hoe je ze moet aansluiten? Heb je je ruimte volgehangen met eierdozen maar klinkt het nog steeds als een zeecontainer? Studiospecialist Stefan beantwoordt al jullie vragen over studiomonitoring en akoestiek.
Schrijf je hier in voor een reminder voor deze livestream!

19:00 | Roland Zenology : Een (r)evolutie voor elektronisch muziekmaken! 
In deze workshop gaat Peter Schreurs dieper in op de meest recente benchmark van Roland. Deze werd op 12 mei gelanceerd, samen met een revolutionaire visie en ontwikkeling door Roland waarbij de hardware synthesizer, softwareplugins en content eindelijk grondig geïntegreerd worden. De Roland Cloud die een portaal vormt voor alle toetsenisten, DJ’s, Producers, ongeacht hun favorite genre, niveau van spelen of voorkeur van platform. Een kijkje achter de filosofie van een merk dat sterker dan ooit uit de hoek komt met baanbrekende technologie en voortdurend evoluerende hard- en software. Peter doet dit aan hand van de nieuwste versie van de Fantom, met nieuwe functies en de nieuwste Supernatural toevoegingen.
Schrijf je hier in voor een reminder voor deze livestream!

Meer programma-items op deze dag vind je op bax-shop.nl/edays 
 

Maandag 25 mei - programma van 15.00-22.00

21:00 | Live Q&A with D’Angelico Guitars 
Ryan Kershaw en Justin Friedman streamen live vanuit Amerika om je alles te vertellen over de Premier Series Line up van D’Angelico Guitars.

Meer programma-items op deze dag vind je op bax-shop.nl/edays 

Dinsdag 26 mei - programma van 15.00-22.00

15:00 | De ideale set-up voor huiskamerconcerten, club gigs en openlucht performances
Johan Norgren (voormalig drummer Ace Of Base) en Dirk Fryns (gitarist en songwriter) van Bose laten je zien hoe je de compacte S1 Pro en L1 Compact kunt gebruiken. Of het nu gaat voor gebruik thuis, in een kleine club, restaurant of op straat! Ook leggen ze uit hoe je de met behulp van de T4S ToneMatchmixer de best mogelijke klank kan vinden voor je zangmicrofoon of hoe je je akoestische gitaar zo getrouw mogelijk kan versterken.
WINACTIE: Mis deze livestream niet, want kijkers maken ook nog eens kans op een S1 Pro!
Schrijf je hier in voor een reminder voor deze livestream!

16:00 | Cubase Pro 10
Productspecialist en artiest Michael Gomes van Steinberg laat zien waarom Cubase Pro het meest veelzijdige DAW is van het moment. Haal het uiterste uit je creativiteit met tools als de Chord Pad, de Groove Agent, de vele loopsets en de talloze instrumenten en effecten die standaard met Cubase Pro 10.5 worden meegeleverd.Creëer binnen een handomdraai je nieuwste hit met Cubase Pro 10.5!
Schrijf je hier in voor een reminder voor deze livestream!

20:00 | Jackson basclinic door Marius van Norden 
Marius van Norden (Angel Dust) komt samen met Wouter Zimmerman (Fender) naar de Bax Music studio voor een basclinic. Marius zal je de veelzijdigheid van van de nieuwe Jackson Spectra Bass laten horen door middel van demonstraties van een breed scala aan speel- en muziekstijlen. 
WINACTIE: Marius en Wouter zullen één kijker verblijden met een Jackson JS Series Spectra Bass JS2 Gloss Black!

Deze livestream is inmiddels voorbij - kijk 'm hier terug:Woensdag 27 mei - programma van 16.00-22.00

16:00 | Produceer Dokter: Online spreekuur
Heb je vragen over software, welke DAW je moet gebruiken, synthesizer problemen, weet je niet hoe je compressie moet toepassen, hoe je je mix verbeterd? welke effecten je kunt toepassen? Vraag hetonze enorm ervaren studiospecialist Marc van den Hurk, oftewel: de Produceer Dokter! 
Tussen de vragen door zal hij wat vertellen over compressie en synthese.
Schrijf je hier in voor een reminder voor deze livestream!

21:00 | The Infinite Joy of Looping 
David Koltai, oprichter en chief sound-designer van Pigtronix, neemt je mee in de wereld van de Inifinity en Inifinity 2 looper pedalen. Deze engelstalige livestream biedt een muzikaal overzicht van looping technieken die mogelijk zijn met deze unieke apparaten. Onderwerpen die aan bod komen zijn: song-style looping, evolving ambient soundscapes, DAW synchronization, MIDI control, intervallic sample rate shifting, signal routing, live performance and design philosophy.
WINACTIE: We mogen een Pigtronix Infinity 2 looper effectpedaal weggeven aan één van de kijkers!
Schrijf je hier in voor een reminder voor deze livestream!

Meer programma-items op deze dag vind je op bax-shop.nl/edays 
 

Donderdag 28 mei - programma van 15.00-20.00

15:00 | Q&A: Home recording & streaming
Je bent net begonnen met je allereerste vlogs, livestreams of home recording toepassingen. En je hebt allerlei vragen over het gebruik van je microfoon, wat een daw nu precies is en hoe je zorgt voor de allerbeste kwaliteit opnames. Dan is deze live Q&A dè perfecte manier om jouw vraag te laten beantwoorden! Stel vooraf of tijdens de livestream al je vragen over home recording & livestreaming.
Ook laten we je tijdens deze livestream zien welke Devine producten geschikt zijn voor deze doelen en hoe je ze het beste gebruikt. En als je geluk hebt, zie je misschien nog een interessante sneak peak van een gloednieuw studioproduct voorbij komen..!

Schrijf je hier in voor een reminder voor deze livestream!

19:00 | Een introductie van de nieuwste American Original Telecasters én een sterk staaltje chicken picking! 
Bart Dietvorst zal de nieuwe Fender American Original 60’s Tele Thinline en 70’s Tele custom introduceren, the Amercian Orginal line up filosofie bespreken en beide gitaren op de proef stellen. Daarbij maakt hij gebruik van de Mustang GTX versterkers. Als kers op de taart geeft Bart ook nog een mini clinic chicken picking en beantwoord hij al jouw vragen over gitaren!
WINACTIE: Bart geeft tijdens deze livestream een Fender Japan Limited Edition HM Strat Ice Blue RW met deluxe gigbag weg!
Schrijf je hier in voor een reminder voor deze livestream!

Meer programma-items op deze dag vind je op bax-shop.nl/edays 
 

Vrijdag 29 mei - programma van 19.00-21.00 

19:00 | How to set up a home studio with Presonus 
Tijdens deze engelstalige livestream laat Lee Boylan van Presonus je zien hoe je je thuisstudio kunt opzetten met behulp van de verschillende producten van Presonus.
WINACTIE: Tijdens deze livestream mogen we een Presonus Studio One 4 Professional download weggeven!
Schrijf je hier in voor een reminder voor deze livestream!

20:00 | Gretsch presents: Danny Vera
Hij komt nog maar net uit zijn eigen studio, maar speciaal voor de e-Days komt Danny Vera naar de Bax Music studio! Hij vertelt je over zijn muzikale carrière en zal verschillende van zijn Gretsch gitaren aan je laten horen. Ook neemt hij een mystery guest mee, dus mis het niet! 
WINACTIE: Danny Vera zal een Gretsch FSR G5420TG Electromatic Hollow Body Snow Crest White weggeven aan één kijker. Als je wilt, signeert hij hem nog voor je ook!

De clinic van Danny Vera is inmiddels voorbij, maar kijk 'm hier terug!