aanmelden
Release van de Week: Tame Impala - The Slow Rush
Vandaag verschenen - 14 februari
Muzieknieuws 14-02-2020 11:01
Ook vandaag zijn er weer veel mooie albums uitgekomen. Een eervolle vermelding gaat naar The Kik, maar we kozen deze voor een andere band die van vintage instrumenten houdt: Tame Impala. Een nieuwe plaat van het project van Kevin Parker is altijd verrassend.

Bijna elke week kiezen we een release van de week. Deze keer is het The Slow Rush van Tame Impala.

Tame Impala is het project van de Australiër Kevin Parker en het is een van dé bands van de afgelopen jaren. We moesten even wachten op een nieuwe release. Het laatste studioalbum komt alweer uit 2015, maar er verschenen wel twee singles, waarvan er een op het nieuwe album staat. Band is eigenlijk niet de juiste omschrijving van Tame Impala. Er is een liveband, maar de albums zijn helemaal Kevin Parker.

Mede door de wat gladde zang van Parker was Tame Impala altijd al poppy. In de loop der jaren zijn de duidelijke vintage bassounds - het typische Höfnergeluid waar hij fan van is - en fuzzy gitaren vervangen door synths. Het nieuwe album klinkt als een moderne, gladgestreken, haast Amerikaanse popplaat. Is dat goed of slecht? Het is natuurlijk een kwestie van smaak. Ondanks dat we het oudere werk fijner vinden klinken, nestelen er een aantal nummers na een paar luisterbeurten langzaam maar zeker in ons brein, dus we zetten hem nog een paar keer op.

En dan de bas? We horen synthbassen, maar toch ook weer die ouderwetse 'tik met laag' van Parker's Höfner, welke op Is It True een dudielijke hoofdrol heeft. De bas zit wel zachter in de mix dan op de oudere platen.

Een ding is zeker: Tame Impala verrast altijd en Kevin Parker gaat lekker zijn eigen gang.

Ben je benieuwd geworden? Je luister het album hier: