aanmelden
Release van de Week: Destroyer - Have We Met
Vandaag verschenen - 31 januari 2020
Muzieknieuws 31-01-2020 11:17
Dan Bejar maakt al zo'n vijfentwintig jaar muziek onder de naam Destroyer. Veel mensen, waaronder uw hoofdredacteur - ontdekten hem pas rond zijn tiende album of later. Nu is nummer dertien uit en wij bombarderen het tot release van de week.

Volgens mij hebben we allemaal wel eens een moment dat we iets op de radio horen waarvan we denken: wat is dit? Zo hoorde ik enkele jaren terug een song op Radio2 en ik kon het niet thuisbrengen. Het was niet Bowie, maar het klonk een beetje als Bowie, helemaal toen die jaren tachtig sax in duel ging met de gitaar. Was het dan Lou Reed met een Bowie-song? Ook niet. 

Ik zat in de auto, dus ik kon even geen Shazam gebruiken, maar één ding was zeker: ik moest dit pareltje uit de jaren zeventig of tachtig gaan zoeken. Die week hoorde ik het nummer nog een paar keer, het bleek nieuw en het heette Times Square van de Canadese band Destroyer. Die week speelde hij in Nederland, ik ging heen en werd fan. 

De bijbehorende video is trouwens ook te gek, dus hier de song die mij Destroyer-fan maakte. En dan gaan we daaronder verder met het nieuwe album.Vandaag komt het nieuwe album uit en dat heet Have We Met. Het klinkt wederom erg jaren tachtig, donker, maar toch open en fris, met de raadselachtige teksten van Bejar die mooi, grappig en triest kunnen zijn. We horen veel synths, ook qua bas, met soms soundscapes of gore fuzzgitaar als tegenhanger, maar ook mooie ballads. De lieve stem van Dan maakt het dan ook nog eens poppy. Fans keken uit naar dit album en we hopen dat Destroyer er door deze Release van de Week weer wat fans bij krijgt!

Hier hoor je het hele album: