aanmelden
Sam Wilkes brengt live-album uit
Lo-Fi in plaats van snelle chops.
Muzieknieuws 15-11-2019 17:49
Steeds meer jonge bassisten vinden faam via de socials, Youtube, Facebook en Instagram. Ze bereiken op een makkelijke manier veel luisteraars en sommigen maken er zelfs carrière mee. Sam Wilkes is zo'n iemand.

Sam wie?

Je vraagt je misschien af wie Sam Wilkes is maar hij is zeker iemand om in de gaten te houden. Je zou hem kunnen scharen onder bassisten die in het digitale tijdperk zijn doorgebroken, Marta Altesa, Joe Dart, Davie504 en nog veel meer. Maar Sam heeft al wat projecten gedaan, zo werkte hij samen met Knower, Pomplamoose, Scary Pockets en geloof het of niet, hij speelde bas de op meest recente single van Chaka Khan.

Als je hem ziet en hoort spelen vallen vooral zijn razendsnelle chops op die hij op een lekker dikke Precision speelt met flatwounds, dat dan weer wel. En toegegeven, het zijn toch heerlijke chops die lekker log klinken maar retestrak gespeeld worden (zie het tweede filmpje met de drummer van Knower, Louis Cole).

Op dit album geen razende chops maar heerlijk relaxte Lo-Fi die je zelfs aan niet muzikale vrienden kunt laten horen. Het album heeft de titel 'Live On The Green' en is nu uit.