aanmelden
Release van de week: Kensington - Time
Vandaag verschenen: 15 november 2019
Muzieknieuws 15-11-2019 12:46
Een nieuwe plaat van de stadionrockers Kensington. Houden de mannen uit Utrecht vast aan hun succesvolle koers of slaan ze een nieuwe weg in? De band verklaart zelf op het nieuwe album Time terug te zijn gegaan naar de basis waarin het enkel draait om het plezier van het muziek maken.

tekst: Bouke Bijlsma

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.


Kensington is al jaren op rij de meest populaire band van Nederland met een indrukwekkende rij grote shows, zoals 10 uitverkochte shows in de Ziggo Dome en 1 in de Amsterdamse Johan Cruijff Arena.

 Kensington

Time is in Vancouver, Canada opgenomen met mensen die zich reeds bewezen hebben in de muziekindustrie en eerder werkten met bands als Radiohead, Rage Against The Machine en Nirvana. De productie is als altijd strak, professioneel en gericht op een breed publiek, maar topproducer Garth Richardson en topmixer Andy Wallace zorgen voor meer diepgang.

Het is het vijfde studioalbum van de Utrechtse band opvolger van Control uit 2016, dat destijds zonder moeite de #1 positie haalde in de Nederlandse lijsten. En de vooruitzichten voor opnieuw een succesvol album zijn goed, de opener Bats laat een heel ander geluid horen dan we van de band gewend zijn. De rest van het album leunt wel weer grotendeels op de bekende Kensington-sound, maar al met al is Time waarschijnlijk Kensington’s beste plaat tot nu toe.

Single What Lies Ahead (officiele video)

 

Kensington speelt What Lies Ahead en Bats bij 3FM Live

 De lekker voorwaartse single What Lies Ahead beloofde al veel, en ook nummers als Bats (elektronischer dan je van Kensington gewend bent) en Ten Times The Weight (serieus goed gezongen power ballad) overtuigen behoorlijk. In afsluiter No Me hoor je dat de band wat meer de diepte in wil, en dat lukt ze opvallend goed (voor wie stiekem van prog houdt tenminste).

Beluister Time via Spotify:

 

Op 5, 6 en 7 december speelt Kensington in de Ziggo Dome, Amsterdam.