Release van de Week: Foals - Everything Not Saved Will Be Lost - Part 2

Vandaag verschenen - 18 oktober 2019

Muzieknieuws 18-10-2019 10:01

Voor De Bassist 50 toog onze Willem naar Paradiso om met Jeremy Pritchard te spreken. Deze editie is via deze website zonder verzendkosten te bestellen trouwens. Jeremy is de bassist van Everything Everything en Jeremy tourt heden ten dage met Foals. Die zeer energieke en razendpopulaire band wordt ook in ons land steeds groter, dus daarom kozen wij voor Everything Not Saved Will Be Lost - Part 2 als Release van de Week.

Je hebt dubbelalbums en albums in twee delen. The Magpie Salute brengt ze meestal apart van elkaar uit, Guns N' Roses deed het ooit op een dag Met Use Your Illusion I & II en nu volgt Foals met het vervolg op het al eerder verschenen Everything Not be Saved Will Be Lost. Part 2 dus. Part 1 werd in de pers ontzettend goed ontvangen en gezien als het beste album van de band tot nog toe. Vooral in Thuisland Engeland kreeg en won de band al diverse nominaties en prijzen. Het is dan heel lastig om met een opvolger te komen, maar Part 2 moet je dus zien als het verlengstuk van 1.

Contrasten
De hoes is meteen niet erg vrolijk met een kruis op een begraafplaats en een ondergaande zon. De plaat is dan ook behoorlijk maatschappijkritisch en lekker zwaar. Part 2 staat vol met zware, pakkende gitaarriffs, met af en toe flimische contrasten. Heftige zang, gortdroge baslijnen en gewoon helemaal Foals. In Nederland is de band nog relatief onbekend, maar we denken dat dit na het Paradiso-optreden en de twee albums wel gaat veranderen.

The Foals luisteren is leuk, maar zien is nog weel leuker:



Hier hoor je het hele album:

Foals-website

zoeken
zoeken