aanmelden
Release van de Week: David Ellefson - Sleeping Giants
Vandaag verschenen - 19 juli 2019
Muzieknieuws 19-07-2019 12:07
David Ellefson is een druk mannetje. Naast Megadeth, een project met Frank Bello, een eigen label en zijn eigen koffiemerk, komt hij nu met zijn soloalbum Sleeping Giants en een autobiografie.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. Onze redactie pikt er elke week een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

De vaste lezer van De Bassist weet dat we vanwege een bijzonder feit fan zijn van David Ellefson. Hij redde ooit het leven van onder meer Scott Reeder, Victor Wooten, Alphonso Johnson en uw hoofdredacteur, nadat hij het stuur van een touringcar overnam, waarvan de chauffeur al rijdend in slaap was gevallen. Maar natuurlijk zijn we ook gewoon liefhebbers van zijn muziek!

Het is dit jaar druk rondom David. Hij tourde met Altitudes + Attitude - zijn project met Anthrax-bassist Frank Bello - en nu is er dan zijn solo-album. Nog een nieuwtje: David mailde ons foto's van zijn nieuwe, meer vintage ogende Jackson-signaturebas, maar van moederbedrijf Fender moeten we nog even wachten met publiceren. Even geduld dus nog.

Om dat leed te verzachten kun je hier alvast luisteren naar het spiksplinternieuwe soloalbum van David. Sleeping Giants bevat nieuwe songs en demo's, die Ellefson al vanaf '93 schreef. De songs zijn vaak autobiografisch en het is niet voor niets dat het album nu uitkomt. Binnenkort verschijnt David's autobiografie More Life With Deth.

Leuk: voor het geld en de roem hoeft Ellefson het niet meer te doen. De bassist is ook de man achter het EMP/Combat-label en bij het akbum krijg je een tweede schijfje met nummers van de artiesten van dit label.De Spotify-playlist volgt zo spoedig mogelijk.De Bassist was eerder dit jaar te gast bij een meet and greet met Bello en Ellefson. Het verslag lees je hier.

Wil je Ellefson's nieuwste Jackson zien? KLIK!

Hou je niet van van Megadeth, maar wel van koffie? Check dan deze link!