aanmelden
Release van de week: Bruce Springsteen - Western Stars
Vandaag verschenen - 14 juni 2019
Muzieknieuws 14-06-2019 21:06
Western Stars is het negentiende studioalbum van Bruce Springsteen. Het is Springsteens eerste studioalbum sinds 2014. Bassist Ron Aniello drukt een flink stempel op de plaat.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De Bassist-redactie pikt er elke week een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

Springsteens eerste studio-album in vijf jaar voert hem naar een nieuwe plek, waar hij voornamelijk inspiratie put uit pop-albums die in de late sixties en in de vroege seventies in Zuid-Californië werden gemaakt.

Springsteen nam ‘Western Stars’ voornamelijk in zijn eigen thuis-studio in New Jersey op, met aanvullende opnamesessies in Californië en in New York. Het album bevat 13 tracks die de luisteraar meevoeren langs een veelomvattende reeks Amerikaanse thema’s: snelwegen en desolate woestijnvlaktes; isolement en gemeenschapsgevoel, en het gevoel van blijvende hoop en geborgenheid.

Bassist Ron Aniello
Ron Aniello produceerde het album samen met Springsteen en speelt bas, contrabas, toetsen, drums, percussie en meer... 

Aniello is componist, producer en muzikant en werkt onder anderen met Shania Twain, Favin DeGraw, Barenaked Ladies en Jude Cole.