Release van de Week: Sting - My songs

Vandaag verschenen - 24 mei 2019

Muzieknieuws 24-05-2019 09:26

Sting komt vandaag uit met zijn nieuwe album My Songs. Dit is al zijn veertiende studioalbum. Het is de tweede keer dat hij nieuwe uitvoeringen van eerder uitgebrachte nummers maakt, waarvan de eerste Symphonicities uit 2010.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De Bassist-redactie pikt er elke week een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

Het album bevat in totaal vijftien nieuwe versies van Sting’s meest bekende nummers uit zijn carrière, zowel als lid van The Police als soloartiest. Via social media beschreef Sting de nieuwe versies als gereconstrueerd, opnieuw ingericht en allemaal met een hedendaagse focus. Je kan onder andere frisse benaderingen van hits als Englishman in New York, Fields of Gold, Shape of my Heart, Every Breath You Take, Roxanne, Message in A Bottle en meer verwachten. Beluister hieronder Every Breath You Take, die hij al op 13 mei uitbracht:

Sommige nummers op het album zijn opnieuw gemixt met elementen van de originele nummers, terwijl andere geheel nieuwe opnames zijn. My Songs werd geproduced door Martin Kierszenbaum (Sting, Lady Gaga, Robyn), Dave Audé (Bruno Mars, Selene Gomez) en Jerry Fuentes (The Last Bandoleros). Het album werd gemixt door Robert Orton (Lana Del Rey, Mumford & Sons) en engineered door Tony Leek (Sting, Shaggy). Ook zal het album liner notes bevatten, waarin Sting persoonlijke verhalen achter de nummers deelt en inzicht geeft in hoe de nummers zijn geschreven.  

Sting is druk bezig geweest de afgelopen jaren. In de zomer van 2018, na het uitbrengen van Don’t Make me Wait in samenwerking met Shaggy, ging hij met de reggae-artiest op tour. Hiermee ging hij door Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Oost-Europa. Dit jaar gingen ze daarmee verder met een aantal intieme shows in het VK van 18 tot 25 mei. Na deze samenwerking zal Sting solo gaan touren met My Songs.

In De Bassist editie 48 van april - juni 2019 besteden we in het item De Bas aandacht aan de iconische Fender Precision van Sting. Ben je benieuwd hoe die klinkt? Check het hier!

Tourdata in Nederland:
22 juni 2019 – Stadspark Live, Groningen
14 juli 2019 – Bospop, Weert

Beluister hieronder het gehele album van Sting:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zoeken
zoeken