aanmelden
Release van de Week: Altin Gun - Gece
Vandaag verschenen - 26 april 2019
Muzieknieuws 26-04-2019 09:04
De bijzondere Turks-Nederlandse band Altin Gun komt vandaag uit met hun nieuwe album Gece. Dit is het tweede album na hun succesvolle debuutalbum On uit 2018. Vrijdag 3 mei vindt er een releaseconcert plaats in Paradiso.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie van De Bassist pikt er elke vrijdag een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

De band mixt Turkse folk met psychedelia, punk en rock. Ze worden geinspireerd door traditionele Turkse muziek en Turkse muzikanten als Selda Bağcan, Barış Manço en Erkin Koray. Net zoals hun grote voorbeelden experimenteren ze met het samenbrengen van verschillende muziekculturen. Altın Gün probeert het Turkse geluid uit de jaren zeventig vast te houden en tegelijkertijd westerse invloeden als lekkere baslijnen, gitaarriffs en orgels erin te verwerken. Bekijk hieronder een livesessie van de band en een track van de nieuwe plaat om alvast een goede indruk te krijgen:

Jasper Verhulst
Bassist en oprichter van de band is Jasper Verhulst. Behalve van Altin Gün kan je hem onder andere kennen van Moss en Jacco Gardner.

Verhulst raakte bij een optreden in Instanbul gefascineerd door het turkse geluid. Hij ging samen met bandleden Ben Rider (gitaar) en Nic Mauskovic (drums) op zoek naar Turks-Nederlandse muzikanten. Dit zijn Merve Dasdemir (zang) en Erdinc Yildiz Ecevit (zang, saz, toetsen). Daarnaast hebben ze nog een percussionist, Gino Groeneveld.


Beluister hieronder het gehele album: