aanmelden
Release van de Week: Audio Adam - 3
Vandaag verschenen - 29 maart 2019
Muzieknieuws 28-03-2019 16:00
De band Audio Adam komt met hun nieuwe album ‘3’. De naam van het album is op meerdere vlakken toepasselijk: het is het derde album van de indierockers en na het vertrek van gitarist Jasper Dijkstra bestaat de band nog maar uit drie leden, waaronder bassist Emiel Schaap.

Tijdens de ontwikkeling van 3 zijn frontman Tjerk Koekkoek en drummer Robert-Jan Zigterman vader geworden. De plaat is geïnspireerd op het vaderschap en de mooie dingen in het leven; een uitgesproken positieve vibe dus. Dit thema is het best terug te horen in de track ‘All My Life (Mollies Song)’, waarvan de lyrics zich richten op het eerste moment dat je je dochter vasthoudt. Luister de track hieronder:

Emiel Schaap
Bassist van de band is Emiel Schaap. Toen hij 11 jaar oud was zorgde zijn interesse voor muziek ervoor dat hij de basgitaar oppakte en na een jaar les ging hij in een coverband. Vanaf dat moment heeft hij in verschillende bands gespeeld. Zijn muzikale voorkeur gaat tijdens deze periode voornamelijk uit naar rock. Emiel werd al snel aangenomen op het Conservatorium van Amsterdam en hier begon hij zich te verdiepen in  funk en soul. Zijn passie voor rock is wel altijd gebleven. 

Nieuwe sound
Na het vertrek van Dijkstra heeft Audio Adam gekozen voor het behoud van de unieke chemie tussen het resterende trio. De afgeslankte bezetting ging verder onder het nieuwe motto ‘beperking leidt tot creativiteit’ en lieten de piano voor de eerste keer achterwege. Dit leidde tot nieuwe experimentatie met instrumenten als de klapvis.

Na het energieke debuutalbum ‘This Is Our Home’ (2012) en het droevige ‘Moving Down The Grey Line’ (2015), is de band in zee gegaan met producer Jurriaan Sielcken, die er bekend om staat om bij artiesten de juiste snaar te raken (Jett Rebel, Lucas Hamming, Pitou).

Een recensie van het album vind je in de nieuwe editie van De Bassist (48, april-mei-juni 2019), die vandaag of morgen op de mat ligt. 

Luister het gehele album hieronder: