Monsieur Paul verlaat Triggerfinger

Monsieur Paul verlaat Triggerfinger

Na twintig boeiende, muzikale, opwindende en heftige jaren.

Paul van Bruystegem, oftewel Lange Polle, aka Monsieur Paul verlaat Triggerfinger. De lezers van De Bassist kozen hem als Beste Vlaamse Bassist, hij was onze coverster, Basgast en graaggeziene gast op.....meer »»

Benefietconcerten voor Turkije en Syrië

Van 14 tot en met 22 februari 2023

In Amsterdam en Rotterdam vinden de komende week benefietconcerten plaats om geld in te zamelen voor de Giro 555 actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië......meer »»

Release van de Week: DeWolff - Love, Death & In Between

Vandaag verschenen - 3 februari 2023

De laatste jaren nam DeWolff praktisch ieder album op in hun eigen Electrosaurus Southern Sound Studio. Voor ‘Love, Death & In Between’ reisde de band echter af naar de Kerwax Studio in Bretagne, .....meer »»

RIP Rudy Englebert

Bassist van onder meer Vitesse en the WIld Romance overleden.

Vanochtend bereikte ons het trieste nieuws dat Rudy Englebert is overleden. Hij was onder meer de bassist van Herman Brood's Wild Romance en Vitesse van de andere Herman: van Boeyen. Rudy streed al la.....meer »»

Foo Fighters Bass Tab Boek

Makkelijk meespelen met de Foo Fighters

Dankzij dit boek wordt het veel makkelijker om mee te spelen me de Foo Fighters!.....meer »»

Release van de Week: Iggy Pop - Every Loser

Vandaag verschenen - 6 januari 2023

Een nieuw album van Iggy Pop met een sterbezetting. Op de meeste nummers speelt Chad Smith drums en Duff McKagan bas, maar er zijn ook bijdragen van Josh Klinghoffer, Dave Navarro, Stone Gossard, Trav.....meer »»

Uitslag van de De Bassist Kerstquiz

27 vragen én antwoorden

Net voor de kerst hebben we de jaarlijkse kerstquiz geplaatst. Met plaatjes die je vooral verwarren. Je kan niks winnen, maar het bewijst wel of je een basbaas (m/v/anders) bent of niet. .....meer »»

De Bassist Kerstquiz 2022

28 Basvragen - voor de eer!

Zoals elk jaar is ie er weer: de De Bassist Kerstquiz. Naast de eer kan je niks winnen, maar je kan aan jezelf en je basvrienden bewijzen dat je dé kenner bent! Googlen mag natuurlijk, maar dat is ge.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken