Sound Track is terug: schrijf je in voor de derde editie

Sound Track is terug: schrijf je in voor de derde editie

Inschrijven tot mei - spelen vanaf oktober - finales op 9 december

Na twee vruchtbare edities gaat binnenkort Sound Track weer van start. Je kan inschrijven tot 28 mei! Sound Track is not your average muziekwedstrijd, het is méér. Wie zich inschrijft maakt namelijk.....meer »»

Muziekdocumentairefestival IN-EDIT 2023 gaat 13 april van start

Eerste films bekendgemaakt voor vijfde editie van 13 t/m 23 april in De Melkweg Amsterdam

De vijfde editie van IN-EDIT wordt dit jaar van 13 t/m 23 april georganiseerd in De Melkweg Amsterdam. In de weken na 23 april zal een selectie van het programma met "films from the backstage" te zien.....meer »»

De Bassist 64 is uit!

Met een plectrumspecial, Bruce Foxton, ESNS23, Peter van Elderen en veel meer.

De Bassist 64 is uit en het zal je niet verrassen dat deze weer boordevol bas, bassisten en andere bassigheden staat, zoals columns, tests, workshop en nieuws Dit keer spraken we onder meer Bruce Foxt.....meer »»

IM Michael Rhodes

Sessiegrootheid (o.a. Ilse DeLange en Joe Bonamassa) overleden

Van Dolly Parton tot Ilse DeLange en Beth Hart en van Steve Winwood tot Kenny Rogers en Joe Bonamassa: je hoort Michael Rhodes op bas. Op 4 maart overleed de bekende Nashville-sessiespeler, op 69-jari.....meer »»

IM Steve Mackey

Pulp-bassist overleden

Afgelopen week is Steve Mackey (hoofdfoto, tweede van rechts) op 56-jarige leeftijd overleden. Mackey was bassist van de Britpopband Pulp tijdens de meest succesvolle jaren......meer »»

Release van de Week: Kong - Traders Of Truth

Vandaag verschenen: 3 maart 2023

'Traders Of Truth' is het eerste Kong-album sinds 2014. Maar alle muzikale ontwikkelingen die er sindsdien plaats hebben gevonden ten spijt: de originele, uiterst creatieve muziek van de Amsterdamse i.....meer »»

Guild Starfire I Bass

Nu in Pelham Blue

De afgelopen jaren kwam de Guild Starfire Bass een paar keer voorbij in De Bassist en je kunt de tests nog eens nalezen via links in dit bericht. De Starfire I is er nu in de prachtige kleur Pelham Bl.....meer »»

Flea's This Little Light

Red Hot Chili Peppers bassist komt met een podcastserie

Al decennia kunnen wij genieten van Flea's baspartijen, maar daar komt nu ook een podcastserie bij......meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken