Festival 20 Jaar Pop in Melkweg Amsterdam – do 5 oktober - wegens 20 jaar CvA Pop opleiding

Festival 20 Jaar Pop in Melkweg Amsterdam – do 5 oktober - wegens 20 jaar CvA Pop opleiding

Interviews Jack Pisters (CvA Pop) en Megan de Klerk (Nusantara Beat) en programmatoelichting met DeWolff, The Great Communicators, Meis, Sue The Night, en vele anderen

Twintig jaar geleden startte Jack Pisters de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam, kortweg CvA Pop. Op donderdag 5 oktober spelen een twaalftal bands afkomstig van deze opleiding ter ere v.....meer »»

IM Dave Roe

Johnny Cash-bassist overleden

Afgelopen week overleed David Roe op 71-jarige leeftijd. Roe werd bekend als bassist van Johnny Cash, maar hij speelde live met en op zo'n 500 albums van namen als Carrie Underwood, Dan Auerbach, John.....meer »»

De Bassist 66 is uit

Met Carol Kaye, 140 jaar Gretsch, Judith Renkema, Mark Haanstra, John Coffey en veel meer

De Bassist 66 is uit! Abonnees krijgen hem een dezer dagen op de deurmat en natuurlijk is het magazine te koop bij de betere boekhandels. Je kan De Bassist ook online bestellen, zonder verzendkosten. .....meer »»

Release van de Week: Traversus - The Only Way Is Through

Vandaag verschenen: 2 september 2023

'The Only Way Is Through' is de eerste EP van Traversus. Er is echter nergens aan te horen dat het om een debuut gaat; de jonge band uit Emmen laat een verrassend volwassen sound horen, die ergens tus.....meer »»

Release van de Week: Vandenberg – Sin

Vandaag verschenen: 25 augustus 2023

Drie jaar geleden verraste Ad Vandenberg de rockwereld met ‘2020’, het eerste Vandenberg-album in 35 jaar. Op een opvolger hoefden we minder lang te wachten: ‘Sin’ verschijnt vandaag en is in .....meer »»

Halve eeuw Radar Love

Vandaag is het precies 50 jaar geleden dat de grootste internationale hit van de Golden Earring uitkwam

Bijna iedereen kent wel het intrigerende basintro van Rinus Gerritsen, de karakteristieke drumshuffle van Cesar Zuiderwijk, de broeierige fills van George Kooymans en de gedreven zang van Barry Hay. W.....meer »»

Release van de Week: Edward Reekers - The Liberty Project

Vandaag verschenen: 4 augustus 2023

Het is zijn eerste album in 15 jaar. Voormalig Kayak-zanger Edward Reekers bracht eerder drie albums onder eigen naam uit. Nu is er The Liberty Project, dat hij maakte met producer Joost van den Broek.....meer »»

Release van de Week: The Sunset Society - Songs of Love

Vandaag verschenen: 28 juli 2023

‘The Sunset Society’ is op een missie om een bijna vergeten genre terug te brengen. Verstopt, op de stoffige planken van vinylverzamelaars, liggen prachtige verloren melodieën die uit het ‘eind.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken