Release van de Week: Jasper Schalks - Stand This Storm

Release van de Week: Jasper Schalks - Stand This Storm

Vandaag verschenen: 24 juni 2022

Er was al een EP, maar Stand This Storm is het debuutalbum van de jonge, Nieuwe-Niedorpse Americana-artiest Jasper Schalks. Het komt ook nog eens uit op het nieuwe label van 'oude rot' Menno Timmerman.....meer »»

IM Ove Bosch

Mr. Bass Camp is overleden

Ove Bosch is overleden. Ove was niet alleen de man achter Warwick’s Bass Camp, maar ook schrijver, journalist, bassist, basdocent, maar bovenal een geliefd familieman. Hij laat zijn vrouw en dochter.....meer »»

Release van de Week: The Smile - A Light For Attraction Attention

Vandaag verschenen: 17 juni 2022

Thom Yorke en Jonny Greenwoord van Radiohead werken samen met Tom Skinner van Sons Of Kemet onder de naam The Smile. Het album is vandaag uit en het is onze Release van de Week......meer »»

De Bassist 61 is uit - de zomereditie juli-sept 2022!

Met onder meer Les Claypool, Geddy Lee, Greta Van Fleet en veel meer

De Bassist 61 is uit en die staat weer boordevol interviews, tests en artikelen. Zo interviewden we Geddy Lee, Les Claypool, Sam Kiszka van Greta Van Fleet en zelfs Flea komt even voorbij......meer »»

Vlaamse basbouwer Paul Belgrado in podcast Basgasten

Basgasten aflevering 73

Basgasten gaat langzaam maar zeker richting de zomerstop, maar vandaag en over twee weken kan je nog genieten van een nieuwe editie. Vandaag is het de beurt aan de fantastische Vlaamse basbouwer Paul .....meer »»

Alec John Such overleden

Oprichter en bassist van Bon Jovi

Afgelopen week - een exacte datum is niet bekend gemaakt - is Alec John Such overleden. Hij speelde tot 1994 in Bon Jovi......meer »»

Harlem Lake wint European Blues Challenge

Met De Bassist Talent Kjelt Ostendorf

In de huidige De Bassist - #60, april - juni 2022 - is Kjelt Ostendorf aan het woord als De Bassist Talent. Dit weekeinde won hij met zijn band Harlem Lake de European Blues Challenge. Gefeliciteerd!.....meer »»

Ron Carter "Carter-isms: Nova Bossa Bass Lines"

Bossa Nova leren met Ron Carter

Dat Ron Carter een jazzheld is weet iedereen, maar ook in boss nova kan hij prima zijn ei kwijt......meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken