NAMM 2023 beursnieuws - Rapier Saffire Bass

Brits, jaren zestig en lekker anders.

Merknieuws 14-04-2023 10:37

Alan Entwistle - geen directe familie van - is een bekende gitaar- en elementbouwer die samen met JHS met een reeks Rapier-heruitgaves komt. Ons zusterblad Gitarist was er te spreken over de gitaren en nu is er een bas.

De Saffire is helemaal jaren zestig, Brits en lekker anders. In de jaren zestig was het lastig om aan een echte Fender te komen, dus veel Europese merken bouwden bassen en gitaren die een beetje in de buurt kwamen van de Strat en P. De kleur? Vaak Fiesta Red, vanwege de Shadows. De Rapier Saffire is zo'n bas, maar met een compleet eigen smoel en sound. De bas is namelijk shortscale, 31", heeft een nulfret en 24 normale frets.

Op de basswood body zien we twee Alan Entwistle EWR64B humbuckers, met een driewegschakelaar, een toonknop en een volumeknop. De derde knop zou een midboost moeten zijn, maar een frequentie versterken kan alleen met een actieve bas. Wij verwachten dat deze passief is en dat de knop een soort vooraf ingestelde roonregeling activeert met minder hoog en laag. 



De Saffire is beschikbaar in - yep - Fiesta Red, Arctic White en Daphne Blue. De prijs zal net iets boven de vijfhonderd euro uitkomen, gokken we.

We hebben helemaal zin om een Fred Perry-polo aan te trekken en om met wat favoriete Britpop-acts mee te bassen! 

Je leest en ziet binnenkort meer over deze bas via deze link.

zoeken
zoeken