Nóg een Fender Flea Bass

Nieuws van de Summer-NAMM

Merknieuws 29-06-2018 11:03

Fender's Flea Bass is een groot succes. We hebben het dan over de roze Jazz Bass met gestapelde knoppen en een licht, kunstmatig verouderde laklaag. Fender komt nu met een tweede model voor de RHCP-bassist. En wat voor een!

De eerste Flea is vooral in trek bij de liefhebbers van vintage-ogende bassen. Maar wat als je meer power wilt? Deze nieuwe telg geeft dat. Het heet officieel de Flea Jazz Bass Active en het instrument is vanaf oktober leverbaar. Je zou deze bas kunnen zien als een combi van zijn geliefde Fender en zijn veel gebruikte Music Man-basssen. De Flea heeft een iets bijgschaafde Jazz-body, die er heerlijk simplistisch uitziet door het ontbreken van een slag- en controleplaat. Op de StingRay-positie zit een 'hot Fender' humbucker, die is aangesloten op een actief systeem van Aguilar: de 18V OBP-1. 



Verder zien we lichte tuners en een zware, Badass-achtige brug, beide van Fender zelf, en een bijzonder halsplaatje, die voor een afgeronde hiel bedoeld lijkt te zijn. Vind je roze 'té'? Hij is ook in Inca Silver leverbaar.



De Flea Jazz Bass Active is ontwikkeld door Flea zelf - hij is er live al mee gesignaleerd - en Custom Shop-bouwer Jason Smit, die een groot Red Hot Chili Peppers-fan is.



Zoals al eerder aangekondigd, verwachtten we eigenlijk een tweede Duff McKagan-model. Of die nog komt? We zoeken het voor je uit!

Fender-website

zoeken
zoeken