NAMM-nieuws

Pork & Pickle - het eerste échte baspedaal van Way Huge

Merknieuws 15-01-2018 16:26

Tot nu toe had Way Huge geen specifieke baspedalen, hoewel de de Swollen Pickle (what's in a name) en de Russian Pickle regelmatig terug zien komen op de pedalenborden van bassisten. Voor 2018 komt het merk, dat onder Dunlop/MXR valt, met een écht baspedaal. En wat voor een!

De nieuwe Pork & Pickle is het allereerste baspedaal van Way Huge en het combineert twee bestaande pedalen in één behuizing: de Pork Loin en de Russian Pickle. De eerste geeft een warme en zachte overdrive, terwijl de Pickle een dikke vette fuzz geeft. Speciaal voor ons bassisten is het bij dit pedaal mogelijk om je clean, droge bassignaal bij het effectsignaal te mengen, zodat je genoeg laag overhoudt.

De Pork Loin is gebaseerd op een voorversterker met Brits karakter, terwijl de Russian Pickle gebaseerd is op de beroemde Russische versie van de Big Muff.  Samen delen ze Volume, Drive en Tone en welke van de twee effecten je wilt, bepaal je met een kleine kantelschakelaar.
Het pedaal heeft twee kleinere draaiknoppen, waarmee je de hoeveelheid van je droge signaal in de mix bepaalt en de sound van je cleane signaal. In het apparaat zitten nog wat verborgen knoppen om je sound nog meer aan te passen zoals een Presence en een Curve voor het Pork Loin-gedeelte. Je kunt dus van een romige drive naar een totale fuzzchaos, met een klik van de schakelaar.

Way Huge-website





zoeken
zoeken