NAMM-nieuws

Rickenbacker

Merknieuws 14-01-2018 19:01

Zou er dit jaar nieuws van Rickenbacker op de NAMM zijn? We weten het niet, maar er zijn geruchten. Mensenkinderen, wat spannend!

Rickenbacker moet het minst commerciële bedrijf ter wereld zijn en we kunnen geloven dat marketeers huilend wegrennen bij het zien van bijvoorbeeld de website van het merk uit Santa Ana, vlakbij het NAMM-gebouw. Waarom? De website heeft onder het kopje News de tabbladen Recent News en Old News. De laatste drie berichtjes onder Recent News komen uit 2014, 2010 en 2007... ...terwijl er onder Old News zomaar weer iets uit 2009 staat... ...en tussendoor was er af en toe wel nieuws dat de site niet bereikte. Huilen!
Maar wat maakt het uit? Alles wat Rickenbacker bouwt wordt verkocht en meestal moet je zelfs even wachten op je gitaar op bas. Meer promotie betekent alleen maar een langere wachtlijst, dus stiekem doet Rickenbacker het gewoon heel goed.

Kleurtjes
Rickenbacker had jarenlang de Models Of The Year oftewel de Colour of The year. Dit hield een paar jaar terug op, hoewel we natuurlijk wel de nieuwe S-serie zagen komen, net als de walnoot-versies van zowel de normale 4003 als de 4003S. De laatste jaren zien we ook steeds vaker dat Rickenbacker kleine series maakt voor bepaalde landen of winkels, zoals een heel wit model of de British Racing Green-versie op de foto's. De foto's van de vier bijzondere bassen zijn al even bekend en de eerste groene is al bij een Nederlander gearriveerd.


Foto: deze foto en de hoofdfoto tonen vier limited runs, die nog niet allen leverbaar zijn

Twee jaar geleden vroegen we Ben Hall, de zoon van eigenaar John Hall, naar de toekomstplannen en hij vertelde dat ze zich inderdaad meer concentreren op de standaardmodellen en af en toe een limited run.

Op instagram stories zagen we van de week echter de onderstaande foto langskomen en we vragen ons meteen af: is het een nieuwe standaardkleur of een limited run? Op de NAMM vragen we het voor je na! De burst op de kop is donkerder dan de andere foto, dus we zijn benieuwd.



Rickenbacker-website

 

zoeken
zoeken