NAMM-nieuws

Veel nieuws van Fender

Merknieuws 16-01-2018 11:01

Fender lanceert op de NAMM twee nieuwe basversterkers, een Parallel Universe Limited Edition Bass en de nieuwe American Original Series - de opvolger van de American Vintage-instrumenten.

Een kleine twee jaar geleden hebben we in De Bassist een American Vintage Jazz Bass getest. Alle modellen uit deze serie waren specifiek op één jaartal toegespitst en dat gaf - zeker bij de gitaren - soms iets te specifieke modellen qua halstype en radius. Het waren tevens instrumenten, die qua prijs richting Custom Shop gingen, maar ze waren ook wel erg mooi. Zo werd 'onze' Jazz geleverd in een prachtige cover met veel 'case candy', zoals een ouderwetse band, de verchroomde elementcovers, een extra setje flatwound-snaren en zelfs de brugdempers, die oude Fenders hadden.

Deze American Vintage Series wordt nu vervangen door de American Original Series. Met een gemiddelde prijs van 2000 euro zijn ze iets goedkoper dan de voorgangers, maar ze zijn nu periode-correct, in plaats van jaartal-correct. Er is nu keuze tussen een '50s of '60s Precision Bass (in verschillende kleuren en met palissander of esdoorn toets) en een '60s of '70s Jazz Bass.


Foto: een beetje verstopt achter de gitaren, maar dit zijn de nieuwe bassen

Er komt een kleine serie 'Parallel Universe' Limited Editions, waarvan ons land er maar een paar krijgt. Er zit één bas tussen en dat is de '51 Telecaster Bass. Anders dan de naam doet vermoeden, lijkt de bass meer op de 60th Anniversary P, met een toegevoegd J-element: een Tele-body met PJ-elementen dus. De adviesprijs licht net onder de 2000 euro.


Foto: de Parallel Universe Limited Edition

Ook op versterkergebied is er nieuws. De Bronco-versterkers worden vervangen door de Rumble Stage 800 2x10" en Studio 40 1x10". De aanduidingen 800 (!) en 40 staan hierbij voor het wattage. Deze versterkers hebben op bas afgestelde effecten, 200 presets (100 al ingevuld vanaf fabriek), een gebruiksvriendelijke kleurenbeeldscherm, wifi-connectie voor opdates, bluetooth verbinding voor audiostreaming, USB- en XL-uitgang, een looper en veel meer. De adviesprijzen zijn respectievelijk 400 en 900 euro.


Foto: twee nieuwe Fender-basversterkers

Fender-website

zoeken
zoeken