NAMM-nieuws

Music Man SVT en Ball Family Reserve Bass

Merknieuws 03-01-2018 11:13

We kennen allemaal de Ampeg SVT - misschien wel de bekendste basversterker. Maar een Music Man SVT? Kan dat?

Vorig jaar interviewden we Annie Clark, oftwel St. Vincent voor zusterblad Music Maker. Ze verklapte ons dat er een short of medium scale basversie van haar Music Man St. Vincent Signature op komt is. Wij zijn een beetje verliefd op het model - en een beetje op op haar -  dus we zijn benieuwd! Volgens ingewijden wordt er hard aan de bas gewerkt en we hopen dat deze al op de NAMM te zien is.
We voorzien alvast één probleem: de gitaarversie wordt afgekort als EBMM SVT, oftewel Ernie Ball Music Man St. Vincent. En laat de afkorting SVT in baswereld nu al te bekend zijn voor iets anders.


Foto: de oorspronkelijk St. Vincent-gitaar, waar de bas van afgeleid zal worden.

Van september 2017 tot en met april 2018 onthult Music Man maandelijks gelimiteerd gebouwde instrumenten in de The Ball Family Reserve Limited Collection. In januari 2018 zien we de eerste en enige bas (hoofdafbeelding) in deze serie en deze zal ongetwijfeld op de NAMM te zien zijn. De 40th Anniversary StingRay Bass is een variant op 'Old Smoothie' en heeft een 'roasted' esdoorn hals en het heeft een mooie witte afwerking. Door de tien magneetpolen heeft de bas een zachtere, warmere toon - vandaar de naam - dan de normale StingRay.

Lees meer over Old Smoothie in ons artikel over 40 jaar Music Man StingRay via deze link.

 

zoeken
zoeken