NAMM-nieuws

Warwick Streamer Stage 1 Limited Edition 2018

Merknieuws 03-01-2018 11:13

Het is traditie: op elke NAMM-show presenteert Warwick de Limited Edition voor dat jaar. Daarmee laat het merk zien wat het allemaal kan op het gebied van hout, elektronica en vakmanschap. Voor 2018 is er gekozen voor een Streamer, die - ook traditioneel - met de hand is gesigneerd door Warwick-baas Hans-Peter Wilfer.

De Streamer Stage 1 Limited Edition 2018 is Warwick's 'Model Of The Year'. Elk jaar brengt het merk één specifiek vlaggenschip uit, dat vervolgens viersnarig, vijfsnarig, linkshandig en/of fretloos te bestellen is. Van zowel de vier- als de vijfsnaar worden er slechts vijftig stuks gebouwd: écht limited edition dus!

Dit keer kozen de Duitsers voor een Streamer met doorlopende hals. De bodywings zijn aan de voorzijde van 'burled' Europees essenhout, terwijl de achterzijde moerasessen is. De doorlopende hals is zevendelig, waarbij esdoorn en wengé afgewisseld worden. Ook de toets is van wengé (tijgerstreep ebben, indien fretloos) en de inleg is lekker psychedelisch spiraalvormig. De hardware is verguld en de bas wordt geleverd in een dikke, lederen gigbag.


Foto: je ziet duidelijk het verschil van houtsoort bij de voor en achterzijde van de bodywings.

Qua elektronica werkte Warwick dit keer samen met Aguilar. De bas heeft passieve DC-D2-elementen en een 3band OBP-3-voorversterker. De bas heeft een volumeknop, een balansknop, een midknop die uittrekbaar - push/pull in goed Nederlands - is voor frequentiewisseling en een gestapelde knop voor hoog en laag.

We zien verder alle bekende Warwick-eigenschappen, zoals stemmechanieken met een houten knop, een verstelbare messing-topkam, fretsleuven die niet door de hele breedte van de toets lopen - Warwick's zogenaamde Invisible Fret System of IFS - fluorescerende zijstippen, een houten afdekking van de ruimte waarin de elektronica zit, straplocks en de bekende tweedelige brug.

Je vindt de bas via het kopje bassen, Custom Shop en dan Ltd.Ed. op de
Warwick-website





 

zoeken
zoeken