NAMM-nieuws

Aguilar SL 212

Merknieuws 03-01-2018 11:10

Het Amerikaanse Aguilar is still-going-strong en af en toe wordt er iets nieuws aan de reeks versterkers, pedalen en speakerkasten toegevoegd. Deze NAMM komt het merk met de SL 212, die - niet verrassend - twee 12"-speakers aan boord heeft.

De laatste jaren zijn 12"-speakers populair bij bassisten en sinds kort zien we steeds vaker speakerkasten waarbij de twee speakers verticaal gemonteerd zijn. Natuurlijk kan je je horizontale 2x12" ook gewoon op zijn kant zitten, maar daar zitten en geen pootjes en je logo staat dan op zijn kant. Details!

De nieuwe SL 212 wordt naast de kleine, populaire SL 112 geleverd en heeft de speakers dus boven elkaar. Het kastje weegt 20 kg, heeft een weerstand van 4 Ohm en het kan 500W aan. Genoeg voor de meeste situaties dus. Het bereik van de speakers is 37 Hz tot 16 kHzen dit komt mede door de variabele tweeter. Directeur Dave Boonshoft meldde ons dat er erg veel tijd in de sound is gestoken. De kast klinkt romig warm en er is veel werk verricht aan de overgang van je geluidsfrequenties van speaker naar tweeter.

Aguilar-website

zoeken
zoeken