NAMM-nieuws

Vernieuwde RockBoard-serie

Merknieuws 03-01-2018 11:08

Warwick Distribution, een zijtak van het bekende basmerk, doet het al jaren goed met al haar Rock-producten. Op de NAMM presenteert het de nieuwe RockBoards, die wel eens zeer populair zouden kunnen worden. Waarom lees je hieronder.

Open de deur van een gemiddelde oefenruimte en de kans is groot dat je een RockBag, RockCase, RockCable, RockBoard of ander Rock-product ziet. W-Distribution, een zijtak van basmerk Warwick, distribueert daarnaast voor vele pedalenmerken en mede daarom kwamen ze de afgelopen jaren met ontzettend veel nieuwe producten in de RockCable-serie, die inmiddels razendpopulair zijn: platte patchkabels, platte stroomkabels, platte TRS-kabels, zelfs platte midikabels, buffers en oplaadbare stroomvoorzieningen voor het pedalenbord - alles om meer ruimte op je bord te creëren dus.

Ook de pedalenborden, oftewel RockBoards, zijn al jaren zeer populair. In feite waren het imitatie-Pedal Train's voor een scherpere prijs, maar het feit dat ze wel erg dicht in de buurt kwamen hun duurdere voorbeeld gaf ook wat copyright-problemen. Tijd dus om de reeks te herzien.

De nieuwe RockBoards worden gelanceerd op de NAMM-show, eind deze maand in LA, en zijn vrijwel direct leverbaar. De bovenzijde heeft vele gleuven, zodat ieder formaat pedaal goed vastgezet kan worden en bereikt kan worden met patch- en stroomkabels. Aan de voorzijde van ieder bord zit een flink gat waarvoor diverse modules verkrijgbaar zijn, die de pedalen aansturen.


Foto: een van de kleinere RockBoards met een ingebouwde, optionele module.

Er zijn drie modules verkrijgbaar, die samen aan vele wensen zullen voldoen. TRS? Midi? Gewone jack-aansluitingen en stroom voor je pedalen? Alles kan. Heb je al een goede stroomvoorziening? RockBoard levert diverse beugels en klemmen om alle andere merken stroomvoorzieningen onder het bord te plaatsen.


Foto: de drie beschikbare modules

RockBoard komt met vele formaten borden, waarvan je er op de hoofdfoto bij dit artikel enkele ziet. Van zeer klein tot maatje vliegdekschip. Naar keuze komt je bord in een flightcase/koffer of in een luxe gigbag.

De borden en accessoires zijn snel leverbaar en we verwachten dat al het nieuws snel op de Warwick-website zal staan.

zoeken
zoeken