Death By Audio Absolute Destruction

Extreme fuzz uit New York

Merknieuws 01-01-2018 22:21

Wil je je basgeluid totaal aan gruzelementen helpen? (*) Zoek dan niet verder! Hier is de Death By Audio Absolute Destruction.

(*) Wij weten ook niet waarom, maar je moet zelf maar weten wat je in je vrije tijd doet.

Death By Audio startte in 2002 in Brooklyn, New York en al snel wisten grote namen de pedalen van het merk te vinden voor in de studio en op het podium. Diverse pedalen werden ook onder bassisten populair, zoals bijvoorbeeld de Fuzz War. Dit is een te gekke fuzz voor bas, waar je eerder tegen gierende oversturing en over-the-top fuzz vecht, dan dat je het subtiel toevoegd. Een heftig pedaal!

Het kan nog erger en dat bewijst Death By Audio met de Absolute Destruction. We moesten lachen om het persbericht dat de kwade genieën uit Brooklyn ons stuurden. Meestal wordt er bij pedalen vermeld hoe je originele signaal in tact wordt gehouden en hoe je je karakter van je bas toch in het effectgeluid terughoort. DBA wikkelt er echter geen doekjes om:

'Dit pedaal toont geen respect voor hoe je instrument normaal klinkt, of zoals je zelf zou willen klinken. Het resultaat is gewoon afschuwelijk.'

Via een dikke, krakende fuzz kun je met de Overload-schuifschakelaar richting viezigheid met octaafnoten. Daarna wordt je signaal de kop ingedrukt, het wordt vernietigd, om met veel geweld weer terug te komen - we proberen nu de creatieve omschrijving van de New Yorkers zo goed mogelijk te vertalen. De heren hebben het verder nog over een psychotische compressor en een geluid dat klinkt alsof je versterker letterlijk in brand staat:
'of andere dingen die je saaie vrienden niet als muziek zullen bestempelen.'

Kortom: we zijn benieuwd!
Helaas zijn er nog geen filmpjes met bas beschikbaar, maar we zullen het pedaal op de NAMM-show, eind deze maand, zeker even proberen!

Death By Audio-website

 

 

zoeken
zoeken