Ashdown-DI voor Norman Watt-Roy

In de kleur van zijn iconische '62 Jazz

Merknieuws 18-12-2017 12:46

Ashdown komt met een speciale versie van de OriginAL DI, die helemaal afgestemd is op het spel van de Britse bassist Norman Watt-Roy. Norman Wie? Dat leggen we hieronder uit.

Norman Watt-Roy is in Nederland geen naam die iedereen kent, maar de Brit heeft echter een zeer mooie carrière. Norman is vooral bekend als bassist van Ian Dury & The Blockheads, maar hij doet en deed veel meer. In zijn lange carrière werkte hij met onder meer Nick Lowe, Jona Lewie, The Selecter, The Clash (je hoort hem op Rock the Casbah) en Frankie Goes To Hollywood. Daarnaast speelde hij op een solo-album van The Who's Roger Daltrey en hij was als live-bassist werkzaam voor onder meer Nick Cave, als hij even Bad Seeds-loos was, en Wilko Johnson.

Op de NAMM van 2017 bracht Ashdown de OriginAL DI uit. Deze is bedoeld voor de steeds grotere groep bassisten, die met in-ears speelt en geen versterker meer mee heeft. Daarnaast is het natuurlijk te gebruiken als pedaal mét een versterker of in de studio als preamp tijdens opnames. De Norman Watt-Roy Special Edition OriginAL Pre-Di is mede ontwikkeld door zijn naamgever en er worden er maar 50 van gemaakt. Ashdown:
'We hebben bijvoorbeeld de ingangsgevoeligheid aangepast, om beter te werken met Norman's unieke, razendsnelle finger style-spel.'

Het aluminium frontpaneel heeft dezelfde Shoreline Gold-kleur als de bekende '62 Jazz van Watt-Roy:



Zoals alle OriginAL's, heeft het pedaal onder meer een 5band EQ, een drive met een 12AX7-buis, een XLR-uitgang, een koptelefoon-uitgang, een ingan voor bijvoorbeeld een mp3-speler. De Ashdown meet 62 x 183 x 118 mm (H x W XD) en weegt 1,4kg. De prijs is nog niet bekend, maar we gokken dat het niet veel zal afwijken van de ruim 400 euro die de normale versie kost.

Hieronder zie je Norman in actie met het pedaal:



De normale OriginAL DI:




Ashdown-website
Website van importeur Benelly

 

zoeken
zoeken