Fodera onthult Masterbuilt-bas

Met een beetje Wooten en een beetje Jackson

Merknieuws 14-12-2017 11:12

Dit jaar maakte de Amerikaanse boetiekbouwer Fodera vier bijzondere Masterbuilt-bassen. De vierde en laatste voor 2017 is ongetwijfeld op de komende NAMM-show te zien, het is de meest bijzondere van het viertal en het combineert de wensen van Anthony Jackson met die van Victor Wooten

Als je aan Fodera denkt, dan denk je misschien wel meteen aan de bekende Yin Yang-bas van Victor Wooten. Anderen denken wellicht aan de enorme single cut van Anthony Jackson. Voor de vierde Masterbuilt van 2017 combineerde Fodera die bassen, als eerbetoon aan de twee grootheden. Volgens de bouwers zelf was het een van de grootste technische uitdagingen om de holle body met de handgesneden top te combineren. Bijzonder is dat de Yin Yang ook achterop de bas én achterop de kop terugkomt.



De holle, zessnarige bas heeft een mensuur van 36", een body van elzen, met een eveneens elzen middenblok. Het Yin Yang-gedeelte bestaat uit met de hand bewerkt holly en ebben. De hals is van rode eik, terwijl ook de toets van ebbenhout is. De elementen zijn een samenwerking van Fodera en Seymour Duncan, terwijl de hardware van Hipshot is.

Heb je de hoofdprijs op je oudejaarslot? Ga dan snel naar de Fodera-website.

 

zoeken
zoeken