Orange en Electro-Harmonix

Twee nieuwe compressors

Merknieuws 30-06-2017 10:36

Zowel het Britse Orange als het Amerikaanse Electro-Harmonix (EHX) komen met een compressor. De EHX Tone Corset en de Orange Kongpressor

De Tone Corset is volgens EHX vooral geschikt voor bas en gitaren met humbuckers met een hoog uitgangssignaal. De Tone Corset is een analoog pedaal dat werkt met een zogenaamde OTA (Operational Transconductance Amplifier). Naast de bediening voor Volume, Sustain en Attack, valt de Blend-knop op. Net als bij veel bas-overdrives, mengt deze je gecomprimeerde signaal met je droge basgeluid voor een nog dikker geluid. Het apparaat is true bypass en werkt op een 9V-batterij of met een adapter.



De Kongpressor (hoofdafbeelding) is eveneens analoog, Klasse A en voegt een 'organische, driedimensionale kwaliteit' toe aan je geluid. Orange zocht inspiratie in beroemde, vintage optische compressors die je in studio's ziet. Deze waren, net als dit pedaal, vaak voorzien van een Vactrol VTL5C3 optocoupler, die het geluid maakte van talloze hits. Op lage volumes is de Kongpressor transparant, het voegt wat dikte toe en zelfs met extreme instellingen blijft je geluid muzikaal. Intern wordt de geleverde 9V omgezet in 18V voor meer headroom.

Electro-Harmonix-website
Orange-website 
Orange-importeur 

zoeken
zoeken