NAMM-verslag - Dag 4

Met nieuws van Eden, DNA, Orange, Hotone, Markbass en meer.

Merknieuws 27-01-2016 11:58

Ook op de laatste dag was er veel nieuws te zien op de NAMM. David Nordschow, de man achter DNA, was nog net op tijd met zijn nieuwe 800W-top. Hieronder lees je meer over deze top en nog veel meer.

TrickFish is een nieuw Amerikaans versterkermerk, dat nog niet in Nederland leverbaar is, maar dat zou nog wel eens kunnen veranderen. Jerry Jemmott is al om, er waren meer nieuwsgierige, grote namen op de stand te zien en wij waren ook onder de indruk van de dikke, warme sound. Het merk levert momenteel één top van 1000W, die los of in een rek te gebruiken is. De compacte en stoer uitziende Klasse-D-versterker is te combineren met diverse kasten met 10”, 12” of 15” speakers.



De Markbass Little Mark Ninja is de signaturetop van Richard Bona. Het felgroene ding levert 1000W en is zeer compact. Op de NAMM toonden de Italianen de comboversie.



DNA staat voor David Nordschow Amplification. Nordschow was altijd de man achter Eden en sinds de verkoop van dit merk aan Marshall, houdt hij zich bezig met zijn eigen DNA. Op de NAMM zagen we lichtere kasten, met een nieuwe gepoedercoate afwerking. Op de laatste dag bracht Nordschow persoonlijk zijn nieuwste top naar de beurs. De DNA 800 heeft iets minder knoppen dan de 1350, maar de toonregeling blijft zeer uitgebreid, door enkele push-/pullschakelaars.



Eden valt tegenwoordig onder Marshall en ook zij hadden nieuws. De Terra Nova is een compacte bastop, die net onder de WTX- en boven de E-serie gepositioneerd wordt. De versterker, met een bijzondere knoppenconfiguratie, is leverbaar in 225W en 500W en de lichte versie is er ook als combo, met naar keuze een 12” of twee 10” speakers.



Hotone ken je van het ultracompacte bastopje dat letterlijk in de palm van je hand past. In onze preview meldden we al dat er een mini-bas-wah is, maar daarnaast presenteerde het merk een prototype van hun aanstaande Bass DI. Dit pedaal is qua functies te vergelijken met onder meer de SCR-DI van Ampeg, de bekende Sansamp en de MXR Bass DI en heeft onder meer een 3band toonregeling, een compressor en een drivecircuit.



Source Audio werd bekend om haar opvallend vormgegeven pedalen met zeer veel geluiden. Het merk gaat steeds meer de 'normale' kant op, maar laat je niet misleiden door het uiterlijk. De After Shock is een basdistortion met vier knoppen en een driestandenschakelaar, maar via een mini-USB-kabel kun je het aan je telefoon aansluiten. Via een app is zo de hele toonregeling aan te passen.



Naast de OB1-300 Combo toonde Orange nog twee basversterkers De 4 Stroke is leverbaar in 300W en 500W en het is eens een keer géén compacte klasse-D-versterker. De 4 Stroke is een 'ouderwetse' Klasse-AB en is perfect voor de no-nonsense rockbassist.



Blackstar heeft normaliter geen basversterkers. Zou het merk, opgericht door enkele ex-Marshallmedewerkers, toch deze kant op gaan? Bij Marshall en bas denk je aan dikke 100W-buizenbakken, maar de compacte Bass Fly is een dingetje van 3W voor thuis op je bureau.



 

zoeken
zoeken