Eerste namen bekendgemaakt van het Dutch Double Bass Festival 2023

Adam Ben Ezra & Dominik Wagner komen naar Rotterdam 13-14 oktober

Muzieknieuws 20-07-2023 13:08

Adam Ben Ezra & Dominik Wagner zijn twee van de minstens vijftien artiesten die 13 & 14 oktober 2023 in Theater Zuidplein te Rotterdam spelen op alweer de vierde editie van Dutch Double Bass Festival! Met De Bassist zijn we partner van het festival.

Adam Ben Ezra (foto boven) en Dominik Wagner zijn twee van de minstens vijftien artiesten die 13 en 14 oktober 2023 in Theater Zuidplein te Rotterdam spelen op de vierde editie van Dutch Double Bass Festival. Twee wereldsterren uit totaal verschillende hoeken – Ben Ezra als vernieuwer van de bas als soloinstrument in pop & jazz en Wagner als stersolist in de klassieke muziek! Eind augustus wordt de hele line up bekend gemaakt, met bassisten uit de jazz, klassiek, global en pop, zowel contrabas als basgitaar!

Bestel je earlybird-kaartjes via deze link

Adam Ben Ezra
Hij maakt al tien jaar furore als solist op contrabas. In een interview in De Bassist uit 2017 vertelt Adam Ben Ezra hoe hij via omwegen bij de contrabas terecht is gekomen. ‘Ik begon op mijn vijfde met klassiek viool, dus ik heb een klassieke basis. Daarna ben ik gitaar gaan spelen, maar vooral rock en grunge. Ik heb nog een tijd basgitaar gespeeld en door Portrait Of Tracy van Jaco Pastorius ben ik me gaan realiseren hoe krachtig de bas als solo-instrument kan zijn. Toen ontdekte ik de jazz en die heeft me in de richting van de contrabas gedreven.' 

Dominik Wagner
De jonge superster uit Oostenrijk komt samen met pianiste Polina Sasko. naar het DDBF. Dominik Wagner combineert moeiteloze virtuositeit met gepassioneerde muzikaliteit. Op DDBF speelt hij een bruisend concert met eigen arrangementen van bekende klassiekers. Een voorproefje! 



Houd de website van het DDBF in de gaten voor meer nieuws... ...en natuurlijk posten wij dat als trots partner ook hier.

Bestel je earlybird-kaartjes via deze link. Wil je eerst in de stemming komen? Kijk hier de aftermovie van 2021:

zoeken
zoeken