Nieuw grafsteen voor James Jamerson

Legendarische bassist krijgt nieuw grafsteen

Muzieknieuws 23-08-2021 10:43

In 1983 overleed Motown bassist op slechts 47-jarige leeftijd. Zijn nieuwe grafsteen doet eer aan zijn nalatenschap.

James Jamerson overleed in 1983 en was een van de fundamenten van de R&B van Motown. Nu krijgt hij eindelijk een grafsteen die zijn nalatenschap eert.

Nadat een GoFundMe project werd gestart in 2018 heeft de familie van Jamerson een onthullingsceremonie bekendgemaakt voor zijn nieuwe grafsteen op de Woodlawn Cemetery in Detroit, Michigan. De cerenomie zal plaatsvinden op 27 augustus om 11:00 uur waar onder andere Anthony "Ant" McKnight, Danny Tunes Jones, Dennis Coffey, Bob Lee, Allen McGrier en anderen zullen spreken. Zijn weduwe Annie Jamerson zal ook aanwezig zijn. De nieuwe grafsteen staat rechtop en er zit een basgitaar in verwerkt.

"Mr Jamerson was een Amerikaanse bassist die op de meeste hits van Motown heeft gespeeld in de jaren '60 en '70" staat op de uitnodiging van de ceremonie. "Lid van de legendarische Funk Brothers, James Jamerson wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke bassisten in de moderne muziekgeschiedenis en is opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame in 2000. Als sessiemuzikant speelde hij op 23 Billboard Hot 100 nummer één hits en op 56 R&B nummer één hits.

zoeken
zoeken