In Memoriam - Peter Boer

De man achter Peterbuilt en The Rickenbacker Farm

Muzieknieuws 08-12-2022 17:12

Afgelopen week bereikte ons het zeer trieste nieuws dat bassist, basbouwer, basdealer en basverzamelaar Peter Boer eerder dit najaar is overleden. Hij werd net geen vijftig jaar oud. We wensen zijn gezin, familie en naasten heel veel sterkte toe.

Peter Boer was een vriend van het magazine en een bekende van vele lezers. Naast het spelen in progbands bouwde hij een kopie van de beroemde Berry Oakley Tractor Bass. We maakten een artikel voor De Bassist over deze bas, hij kreeg veel goede reacties en niet veel later begon hij met Peterbuilt-bassen.

Mede dankzij het Basgitaarforum was dit direct een groot succes: Peter bouwde de bassen die Fender niet bouwde, maar wel gemaakt zou kunnen hebben. Zijn versie van de Lotto Bass van de Custom Shop was een succes en veel Nederlandse bassisten spelen nog steeds met heel veel plezier op een Peterbuilt Bass.

Maar wat is een progrocker zonder Rickenbacker? Peter kocht er een, de hobby liep uit de hand en er ontstond een prachtige collectie – vaak groene of blauwgroene – Rickenbackers, met een incidentele Höfner of Fender. Hieruit ontstond The Rickenbacker Farm, waarmee hij dealer werd van het iconische merk. Iedereen kon bij hem terecht voor de juiste bas en zijn prachtige foto’s worden nog dagelijks gedeeld op social media. Wij spraken Peter regelmatig en graag: een geweldige man, met veel kennis over Fender, Rickenbacker en bassen in het algemeen. De baswereld heeft een bijzonder en zeer geliefd mens verloren.  

 

 

zoeken
zoeken