De Basplaat van Johan-bassist Diets Dijkstra

Reflections Of My Life - The Marmalade

De Bassist Plus 07-03-2024 16:03

Diets Dijkstra speelt alweer 25 jaar bij Johan. Daarnaast is hij videomaker voor onder meer Elephant, Dawn Brothers, Tim Knol, Alamo Race Track en zijn eigen Johan. De laatste band heeft net een nieuwe topplaat uit, The Great Vacation, en wij vroegen Diets om zijn Basplaat.

Dit is een extra webitem naar aanleiding van een artikel in De Bassist 68, april - juni 2024. Je kunt deze editie zonder verzendkosten bestellen in onze webshop muziekmagazines.nl.

In De Bassist 68 vertelt Diets (foto door Robin Berlijn) ons over zijn favoriete plaat. In dit geval een die hem onlangs opviel. 

‘Ik zat te peinzen en opeens dacht ik aan een lied dat ik laatst hoorde en had opgeslagen. Misschien moet ik die opvoeren? Soms hoor ik iets en dan denk ik: dat nummer moet ik even onthouden. Nummers kunnen een inspiratie zijn om iets anders te doen. Reflections Of My Life van The Marmalade is gewoon een mooi nummer, maar de baspartij valt steeds met heel veel noten in,' aldus Diets, die in het magazine dieper ingaat op de plaat. Hoe die baslijn gaat? Check hem hier:



In hetzelfde interview vragen we naar zijn eigen favoriete baslijnen en dan komt Oceans voorbij. Een fijne baslijn? Check het zelf!

zoeken
zoeken